3 Obiecte pe care niciodata nu ar trebui sa le cumperi reconditionate

0
Share Button

3 Obiecte pe care niciodata nu ar trebui sa le cumperi reconditionateIata un “deal” pe care in mod normal l-as lua in considerare fara sa mai stau pe ganduri: Un anumit site are un lcd-tv, modelul Proscan PLEDV2488A de 24 inch cu dvd-player incorporat, la pretul de 169$ plus aproximativ 2 dolari costurile de livrare.

Daca doresti calculatoare refurbished cu licenta pentru sistemul de operare, cel mai bun loc unde sa cauti este DiablosComputer.ro!

Doar o mica problema: este refurbished.

optimizare seo Brasov

Surprins? In mod normal, sunt un campion atunci cand vine vorba despre echipamente refurbished. De-a lungul unei vieti de achizitii tehnologice, am cumparat deseori tot felul de componente, laptop-uri, tablete, playere blu-ray, toate refurbished.

Chiar sunt adeptul ideii ca atunci cand vrei sa-ti cumperi un laptop Apple de exemplu, calea “refurbished” este cea corecta de urmat.

Cu toate astea, exista exceptii in care nu as cumpara niciodata un produs refurbished, deal-ul de mai sus fiind un exemplu clar in acest sens. Iata 3 device-uri pe care nu le-as cumpara niciodata daca ar fi refurbished:

1.    Hard discurile.
Argumentul pentru care nu as cumpara niciodata un hdd refurbished este urmatorul: daca a fost returnat pentru ca avea o problema, cel mai probabil aceasta va reaparea (mai ales daca a avut un sector bad reparat).

Nu exista un proces cu adevarat de reconditionare, ce se poate aplica hard-discurilor, cand acestea incep sa aiba anumite probleme, este semn clar ca durata lor de viata s-a scurtat considerabil si nu vor mai functiona foarte mult timp.

2.    Imprimantele.
Acesta este mai mult un pont decat o regula generala, deoarece in multe cazuri, o imprimanta refurbished se poate dovedi un deal foarte bun, daca nu cel putin decent.

Principala mea ingrijorare merge catre cartusul imprimantei, care daca este folosit (si mai ales daca imprimanta nu a fost folosita mult timp) isi poate lasa o amprenta de cele mai multe ori negativa, asupra modului cum functioneaza imprimanta respectiva.

In cazul in care esti sigur ca vanzatorul a pus in vanzare o imprimanta re-certificata de catre producatorul original si ca aceasta vine in acelasi timp cu un toner nou, ar putea fi luata in considerare pentru cumparare, in special daca pretul este unul foarte mic. Daca nu, nu.

3.    Televizoarele.
Cumpararea unui televizor refurbished, fie el si de generatie noua, poate sa-ti aduca economii importante, din punct de vedere al pretului pe care va trebui sa-l platesti, uneori chiar si sute de dolari.

Dar, acesta nu este un device pe care l-as cumpara vreodata refurbished, pentru simplul fapt ca am facut-o deja, de 2 ori. Am cumparat pana acum de fapt 2 televizoare refurbished, amandoua fiind livrate intr-o conditie “oribila” si asta fara sa fiu drastic.

Unul dintre ele avea stand-ul rupt si statea stramb, neavand nici capabilitate de montare VESA, deci practic nu putea fi folosit, decat daca nu aveai o problema cu faptul ca statea stramb atunci cand te uitai la el.

optimashop.ro

Celalalt avea grave probleme cu display-ul, prezentand o gramada de pixeli morti (peste 20) si intr-o anumita zona a ecranului, fapt care ii facea perfect vizibili si de la distante mai mari. De aceea nu va sfatuiesc sa luati unul.

NO COMMENTS