Avantajele cumpararii online a unei polite de asigurare rca

0
Avantajele cumpararii online a unei polite de asigurare rca
optimizare seo Brasov
Share Button

Au cam apus vremurile in care asigurarea auto rca se incheia la colt de strada, intr-o dubita asezata langa sosea.

Acum, indiferent ca esti in cautarea unui rca ieftin sau a unui alt tip de asigurare, metodele de cumparare au evoluat considerabil, ajungandu-se in era in care totul de afla la doar un clik distanta.

Odata cu dezvoltarea internetului, oamenii au posiblitatea sa incheie o asigurare rca online. Chiar daca unii oameni sunt inca sceptici cand vine vorba de orice comanda online, vanzarea politelor rca pe internet a devenit din ce in ce mai populara. Tinand cont ca achizitia online a unei asigurari ne scuteste de multe drumuri si timp pierdut, platformele care vand astfel de produse strang tot mai multi clienti, pe zi ce trece.

optimashop.ro

In plus, multitudinea de site-uri de profil ofera posibilitatea soferilor de a-si calcula singuri prima de asigurare, in functie de masina detinuta si firma de asigurare aleasa. Oata introduse toate datele in formularul online, utilizatorul primeste mai multe oferte, care difera in functie de asigurator si masina detinuta. Cumparatorul poate decide imediat ce asigurare vrea sa cumpere sau poate astepta cateva zile in speranta ca, poate, vor aparea oferte mai bune.

Pentru a afla tarifele, clientul este nevoit sa introduca cateva date in formularul online: CNP, ocupatia si statutul social (somer, bugetar, salariat, pensioner), varsta,  localitatea in care locuieste si capacitatea cilindrica a masinii. In functie de toate aceste date, care influenteaza pretul final al primei de asigurare ce trebuie platite, soferul afla in timp real cate are de platit. Poate decide astfel, in cateva minute, cu ce firma sa incheie parteneriatul si cat este dispus sa plateasca.

Daca am fi apelat la metoda clasica si am fi luat legatura cu un agent de asigurare al unei firme de profil, ar fi trebuit sa ne raportam doar la oferta acesteia. Totodata, modul de achizitie clasic, in varianta “face to face”, este mai anevoios si necesita alocarea unui timp mai mare de lucru.

Online, odata aleasa polita de asigurare care ni se pare cea mai potrivita, ea intra in vigoare imediat, iar documentatia poate fi descarcata de pe e-mail sau poate fi primita prin posta a doua zi. Plata poate fi facuta atat online cu card bancar, cat si ramburs la primirea asigurarii prin curier.

Daca vrem sa cumparam online o polita rca, trebuie sa stim ca si firmele de asigurari au platforme proprii in care clientul isi poate calcula tariful final.

Concurenta din mediul online este acerba si, in incercarea de atrage cat mai multi clienti spre acest tip de comert modern, companiile acorda si anumite reduceri. Sunt zile in care discountul poate ajunge la cateva procente, in altele nefiind disponibile reduceri. Un sofer interesat de cumpararea unei polite rca, tatoneaza dinainte terenul si vaneaza zilele in care apar reduceri pe site.

In concluzie, avantajele fata de metodele clasice de achizitie sunt multiple: posibilitatea de a avea zi de zi la dispozitie oferte variate cu diverse discounturi, optiuni de comparare intre diverse oferte, lejeritate in achizitie, economie de timp, flexibilitatea modului de plata.

NO COMMENTS