Care este scopul adaptorului?

0
Care este scopul adaptorului?
optimashop.ro
Share Button

Dupa cum probabil ati observat deja un incarcator are un cablu, un adaptor si o mufa alimentare laptop. Pentru a gasi cele mai bune incarcatoare si accesorii de laptop va invitam pe Mentormarket.ro.

In acest articol va prezentam rolul adaptorului. Pentru a incarca un laptop este nevoie de curent alternativ de la priza, 120v / 220v pe care adaptorul sau transformatorul il transforma in curent electric de aceeasi intensitate ca bateria. Bateria laptopului necesita o tensiune de alimentare pentru a se incarca.

Toate laptop-urile folosesc surse de curent continuu (DC) pentru a functiona. DC este o energie electrica care curge in mod constant intr-o directie. In mod ideal, energia aceasta intra in laptop. Cele mai multe prize de perete utilizeaza curent alternativ (AC), care variaza in mod constant, dar are ca rezultat un flux pozitiv de curent. Laptopurile nu pot functiona pe acest tip de alimentare, deci este necesar un adaptor pentru a transforma curentul prizei de perete in curent continuu.

Adaptorul este o cutie neagra mica si grea, conectata la cablurile dintre laptop si priza de perete avand ca scop incarcarea bateriei laptopului. Aceste dispozitive  fac posibil ca laptopul sa utilizeze sursa de alimentare de la o priza standard de perete. Exista, de asemenea, adaptoare de curent continuu pentru acele prize de alimentare care furnizeaza curent continuu.

Tipuri de adaptoare pentru laptopuri

Laptopurile se bazeaza pe doua tipuri principale de adaptoare de alimentare cu energie electrica: adaptorul de curent alternativ si adaptorul de curent continuu. Aceste adaptoare, cunoscute si sub denumirea de incarcatoare, ajuta la conversia electricitatii din priza de perete intr-o forma utilizabila pentru laptop.

Adaptor AC

Adaptorul AC converteste curentul de alimentare de la o priza de perete gasita in majoritatea locuintelor la puterea DC utilizata de majoritatea aparatelor mici. Laptopurile, telefoanele mobile, computerele si DVD playerele folosesc toate puteri DC. Aceasta este energia electrica utilizata de dispozitivele pe baterii pentru a putea sa functioneze cand utilizatorul este mobil.

Adaptor DC

Laptopurile folosesc curent continuu, deci nu pare ca un adaptor DC este necesar atunci cand se conecteaza la o sursa de curent continuu. Cu toate acestea, majoritatea surselor de alimentare DC ofera o tensiune prea mica pentru nevoile unui laptop. Un adaptor de curent continuu este necesar pentru a prelua puterea si pentru a o transforma intr-o tensiune mai mare pe care laptopul o poate utiliza pentru a-si incarca bateria sau a functiona.

Adaptoare de alimentare universale

O alta optiune pentru proprietarii de laptop-uri este un adaptor universal de alimentare. Aceste adaptoare sunt mai scumpe, dar se pot adapta oricaror surse de alimentare si tensiune. Teoretic, adaptoarele universale pot functiona pe orice laptop.

optimizare seo Brasov

Acest lucru le face foarte utile, in special in randul celor care calatoresc frecvent si nu stiu niciodata de unde provine urmatoarea lor sursa de tensiune. Adaptoarele universale vin, de asemenea, cu o varietate de tipuri de conectori pentru a se potrivi unei game largi de laptopuri. Multe laptopuri utilizeaza diferite stiluri de conectori, astfel incat poate fi greu sa gasiti cel mai bun adaptor care sa se potriveasca.

NO COMMENTS