Ce este un blogpost Seo friendly?

0
Ce este un blogpost Seo friendly?
optimizare seo Brasov
Share Button

Scrierea unui blog post – ca orice alt tip de scriere – reprezinta de fapt, un talent – presupune skill.

Pentru a putea pastra cititorul interesat de informatia pe care o prezinti tu, trebuie sa te gandesti la structurarea corecta a textului si la scrierea acestuia, intr-o maniera atractiva pentru cititor. Cauti informatii despre optimizare seo Bucuresti? Afla detalii, intrand pe DanBradu.com!

Ar trebui sa-ti ajuti cititorii sa retina ideea principala din postul tau prin includerea de heading-uri, subheading-uri si paragrafe cat mai clare.

Daca oamenii inteleg textul si le place informatia gasita acolo, exista o posibilitate foarte mare ca acestia sa “raspandeasca” acest text mai departe, prin share pe retelele de socializare, prin like-uri, tweet-uri si link-uri catre postul tau, pe alte site-uri care nu iti apartin. Toate aceste lucruri, vor creste ranking-ul general al site-ului tau!

Asa ca, pentru a-ti imbunatati ranking-ul in Google, trebuie sa-ti imbunatatesti cat mai repede skillurile de scriere.

Pentru unii, scrierea de articole pentru SEO si scrierea pentru continua atragere a clientilor sau cititorilor (audientei) pot parea 2 elemente antagonice, contradictorii.

Noi nu suntem de acord cu asta si iti vom explica si de ce. Intr-adevar, daca doresti ca postul tau sa fie nu doar unul bun ca si informatie, dar sa fie si friendly pentru SEO, textul ar trebui sa fie scris intr-o maniera in care cuvintele cheie sa se afle intr-un loc unde pot fi observate cu usurinta.

optimashop.ro

Pe de alta parte, folosirea acestor cuvinte cheie prea des, poate produce intreruperi in articol, cu siguranta nu ar trebui sa faci asta!

Inainte de orice, blog postul tau trebuie sa fie bine scris. O multime de bloggeri incep sa scrie la propriu, pe masura ce creeaza un nou blog post.

Pur si simplu scriu ce le vine in minte. Pentru unii, asta ar putea fi suficient, deoarece au un talent natural la scris, daca putem spune asa. Altii totusi, ar putea avea nevoie de ceva ajutor, de aceea le acordam urmatoarele sfaturi:

1.    Gandeste-te intotdeauna, inainte sa scrii!
Gandeste-te bine la mesajul textului tau. Ce vrei de fapt sa le transmiti cititorilor? Si care este scopul textului tau? Ce ai vrea ca cititorii sa faca in urma citirii acestor informatii? Scrie pe o foaie raspunsurile la aceste intrebari, inainte de a te apuca de scris.

2.    Noteaza structura blog postului.
Incepe noul post prin crearea unei structuri clare. Fiecare post ar trebui sa aiba o parte introductiva (in care introduci topicul), un corp (in care informatia principala este introdusa) si o concluzie (care ar trebui sa contina cele mai importante idei care se desprind din informatiile articolului). Scrie asadar, tot ceea ce crezi ca ar trebui sa contina aceste sectiuni, dupa care te poti apuca de scrierea articolului.

3.    Foloseste paragrafe.
Oricine foloseste paragrafe, dar asigura-te ca paragrafele tale au sens. Nu incepe o noua propozitie printr-o noua linie doar pentru ca arata frumos. Ar trebui sa existe intotdeauna un motiv pentru a face un nou paragraf. Fiecare paragraf ar trebui sa contina o idee principala sau un subiect principal.

NO COMMENTS