Ce este un ecran tactil pentru telefon?

0
optimizare seo Brasov
Share Button

Ce-este-un-ecran-tactil-pentru-telefonUn ecran tactil reprezinta o componenta sensibila la atingere, iar prin intermediul acesteia se realizeaza digitalizarea.

Touchscreen-ul Samsung reprezinta o componenta importanta a dispozitivului prin care se face intrarea in componenta software a telefonului sau a tabletei sau sa controleze informatia din sistemul de procesare prin mai multe atingeri ale ecranului.

Userul poate poate folosi Touchscreenul Samsung pentru a face dispozitivul sa reactioneze la ceea ce afiseaza si sa controleze ceea ce este afisat. Astfel, prin intermediul atingerilor, proprietatrul poate sa dea zoom la ceea ce este afisat,  atat pentru poze cat si pentru marirea literelor din textul afrisat.

Touchscreen-ul Samsung permite userului sa interactioneze in mod direct cu ceea ce este afisat. Un mod mult mai util decat folosirea mouse-ului, a touchpadului sau a oricarui dispozitiv intermediar.

Ecranul tactil este foarte folosit pentru dispozitive precum console, tablete, smartphone,  masini electrice de votat si asa mai departe. Istoric , senzorul ecranului tactil si propria sa controlare pe baza de firmware au fost facute valabile pentru o gama larga de domenii, incepand cu domeniul interograrilor marketingului si nu pentru a fi un display, chip sau pentru fabricarea placilor de baza.

Fabricarea displayurilor sau fabricarea chipurilor din lumea intreaga au facut sa fie recunoscut trendul, prin intermediul caruia, s-a facut recunoasterea ecranului tactil ca o foarte mare dorita interfata prin intermediul careia userul poate sa isi controleze dispozitivul.

Astfel, s-a touchscreenurile au fost intergrate in majoritatea dispozitivelor utilizate si au devenit o parte fundamentala a designului dispozitivelor.  Un ecran tactiv rezistiv cuprinde numeroase straturi, iar cele mai importante dintre acestea sunt doua dintre ele care sunt subtiri, transparente si rezistente la electrosocuri, fiind sparate de un spatiu mic.

optimashop.ro

Aceste straturi sunt prezentate cu un mic gol intre ele. Ultimul strat, stratul care reprezinta ecranul tactil, prezinta un strat de acoperire sup suprafata  care este menita atingerii.

Chiar sub aceasta suprafata este prezentat un strat asemanator rezistent la electrosocuri. Un alt strat are conductori electromagnetici si prezinta, de asemenea, conexiuni conductive de-alungul suprafetei sale, deasupra si in partea inferioara.

Un mic voltaj este aplicat pe unul dintre aceste straturi care compun ecranul tactil, fiind perceput de un alt strat. Cand un obiect, precum un deget sau un stilou creat special pentru eranele tactile, atinge suprafata de lucru, cele doua straturi se ating, devenind conectate intre ele intr-un singur punct.

Astfel, panoul de control reactioneaza ca o pereche de diviziuni voltaice stimulate in acelasi timp. Presiune de pe ecranul tactil poate fi citita prin intermediul contactului dintre aceste straturi facut intr-un mod rapid. Ecranele tactile rezistibile sunt utilizate in restaurante, spitaluri, dar si in dispozitivele pe care cumparatorii le achitioneaza fiind apreciate pentru rezistenta la microbi si la lichide.

Cel mai mare beneficiu al unui ecran tactil care reprezinta o avansata tehnologie este costul mic de achizitonare. In mod aditional, chiar daca este suficient doar o apasare a ecranului pentru a fi citita si  interpretata de catre dispozitiv, creatorii dispozitivelor cu un astfel de ecran au creat si pixuri speciale dar si senzori care citesc atingerea chiar daca userul poarta manusi.

NO COMMENTS