Ce putem face pentru a mari durata de viata a bateriei?

0
Ce putem face pentru a mari durata de viata a bateriei?
optimashop.ro
Share Button

Macar o data ne-am intrebat daca exista o solutie pentru a mari durata de viata a bateriei, mai ales ca bateria unui telefon inteligent, cu multiple functii si aplicatii, se descarca foarte repede. Pentru a ne bucura de o autonomie de 24 de ore, avem nevoie de o baterie puternica, care sa faca fata suprasolicitarii produse de internetul mobil si de diferitele aplicatii.

Din nefericire, bateriile care echipeaza telefoanele inteligente de astazi folosesc aceeasi tehnologie Li-Ion, existenta de mai bine de un deceniu. Exista cativa pasi pe care ii putem urma pentru a mari autonomia bateriei, iar printre acestia se numara modul in care ne incarcam telefonul.

Desi este avantajos sa lasam telefonul la incarcat seara, pentru ca dimineata acesta sa fie 100% incarcat, nu este cea mai buna modalitate de incarcare.

Bateria telefonului poate fi afectata de caldura produsa in timpul incarcarii, motiv pentru care este recomandat ca pe durata incarcarii sa scoateti telefonul din husa de protectie. De asemenea, trebuie sa tinem cont de faptul o baterie Li-Ion are un numar limitat de cicluri de incarcari-descarcari.

Dupa atingerea unui anumit ciclu de incarcari-descarcari capacitatea bateriei scade cu 80%, astfel incat dupa doar 1 an si 4 luni, capacitatea bateriei smartphone-ului dumneavoastra sa fie redusa la 70 de procente. Astfel, un acumulator iPhone 5 nu va avea aceeasi capacitate dupa doi ani de utilizare, ci una mai mica.

Pentru a mentine functionarea optima a bateriei, puteti sa o incarcati intre 50% si 80%, dar nu 100%. De asemenea, este recomandat sa inchideti telefonul pe durata incarcarii sau macar sa inchideti aplicatiile pe care le aveti instalate.

Din nefericire, preferam sa lasam telefonul la incarcat pe toata durata noptii, dar in acest fel nu facem decat sa reducem in timp, capacitatea bateriei. De asemenea, este bine ca uneori sa incarcam telefonul atunci cand este descarcat complet si sa il lasam inchis, pana se incarca 100%. Este bine sa efectuam aceste cicluri de cateva ori pe an, pentru a mentine capacitatea maxima a bateriei.

Oricat de mult ne vom da silinta sa prelungim durata de viata a bateriei, uneori inevitabilul se intampla. Capacitatea bateriei se reduce considerabil, iar tot ceea ce putem face este sa cumparam un nou acumulator. Din fericire, nu suntem nevoiti sa inlocuim telefonul, iar cu o noua baterie vom avea din noua o capacitate de 100%.

Important este sa evitam utilizarea unor baterii fake si sa ne asiguram ca cele pe care le vom achizitiona sunt originale. Un acumulator original dispune de o durata indelungata de viata si este de o calitate superioara celor fake. In cazul in care ne nemultumeste autonomia bateriei, putem sa utilizam baterii externe. Acestea sunt ideale atat pentru smartphone-uri, cat si pentru alte dispozitive mobile.

optimizare seo Brasov

Chiar daca incarcarea corespunzatoare a bateriei unui smartphone nu va evita scaderea capacitatii acesteia, contribuie la prelungirea duratei de viata. Astfel, vom reusi sa ne bucuram cat mai mult de utilizarea bateriei la capacitatea maxima si vom evita necesitatea achizitionarii unui nou acumulator.

NO COMMENTS