Ce se inampla de obicei in depozite?

0
Share Button

Ce se inampla de obicei in depozite?Atunci cand vorbim despre depozite cu totii ne gandim la constructii mari in care se afla rafturi metalice pe care stau produsele.

Ei bine realitatea este ceva mai diferita in spatele unui astfel de depozit stau o serie de operatiuni mult mai complexe si este o intreaga tehnologie pana cand produsul ajunge sa fie stocat.

Din perspectiva unor astfel de functii procesul din cadrul depozitelor are o serie de trasaturi caracteristice. Vorbim despre un proces de productie transferat cu succes in sfera comertului.
Acest proces este caracterizat de un grad mare de concentrare ce asigura diverse posibilitati cum ar fi rationalizarea operatiilor prin automatizari si mecanizari ale activitatilor.

optimizare seo Brasov

Locurile de munca intr-un depozit ar trebui sa fie dotate cu un echipament tehnic potrivit si acest lucru se face apropiind mai multe procese industriale precum ambalarea, sortarea si existenta unor instalatii frigorifice.

Intr-un depozit activitatile implica o serie de operatiuni care in general nu pot sa fie evitate. Se vor descarca mijloacele de transport iar acest lucru se va face mecanizat daca furnizorii aduc marfuri pe paleti.

Daca marfurile nu sunt aduse pe paleti acestea se vor aseza pe paleti in timp ce sunt descarcate manual si apoi amplasate in mijlocul de transport care le va duce spre depozit.

Transportul produselor aflate pe paleti de pe o rampa de descarcare in compartimentele pentru receptie are rolul de a putea face posibila receptia atat din punct de vedere cantitativ cat si calitativ a marfurilor ce urmeaza sa intre in depozit.

Se transporta marfa paletizata din receptie in zone pentru depozitare. Depozitarea in anumite locuri destinate se determina in functie de anumiti factori: tipul si marimea cladirii, sensul in care se circula in mod uzual in depozit, proprietatile chimice ale marfurilor aflate in spatiul de depozitare care necesita in final si respectarea unor conditii de pastrare, o viteza de circulatie si desigur numarul de comenzi.

Formarea unor comenzi pe baza notelor care sunt transmise de catre beneficiari este o operatiune care are loc prin colectarea anumitor produse in anumite cantitati solicitate de la locul de pastrare si depozitare.

Ulterior se vor transporta comenzile executate intr-un compartiment de expeditie. Se centralizeaza pe rute pentru transport a comenzilor lansate de magazine. Transportul marfurilor la rampa de expeditie este o alta operatiuni urmata de incarcarea produselor in mijloace de transport.

Pentru a reduce intervalele de timp de la primirea unei comenzi si pana la primirea marfurilor activitatile trebuie organizate eficient.

optimashop.ro

NO COMMENTS