Ce tipuri de gazduire web ar trebui sa alegeti?

0
Share Button

Ce tipuri de gazduire web ar trebui sa alegeti?Solicitarile pentru a crea un site web sunt din ce in ce mai mari in prezent. Dar orice astfel de solicitare inseamna gazduire web. Pentru ca un site este format din fisiere care sunt tinute pe un server cu acces la Internet.

Gazduirea web se mai numeste si web hosting, din limba engleza. Serverul de hosting se poate construi folosind un calculator personal, dar este mai dificil, de aceea se recomanda sa se apeleze la servicii de hosting platite pentru ca site-ul sa ruleze eficient, adica sa aiba un uptime mai mare, adica timp cat sa fie serverul pornit si accesibil pe Internet, sa aiba resurse mai bune, banda mai larga de Internet.

Oferta de gazduire web este contra cost in conditiile semnarii unui contract. Firmele ofera servere care ruleaza pe sisteme de operare Linux sau Windows si limbaje de programare a site-ului de tipul Java, ColdFusion sau PHP.

Pe servere se instaleaza site-uri de e-commerce sau forumuri, si de obicei gazduirea web mai ofera si un Control Panel din care va puteti configura site-ul, adaugand sau editand subdomenii, e-mailuri, puteti accesa fisiere, puteti configura programe server, etc.

Iata cateva tipuri de gazduire web sau de webhosting:

–    Shared web hosting: toate fisierele mai multor site-uri sunt pe acelasi server, consumand in comun resursele, de aceea se recomanda site-uri de tipul site-urilor de prezentare care consuma mai putine resurse;

–    Reseller web hosting: proprietarii contului de gazduire vand resursele sistemului unor parti terte, si este folosit de companiile de webdesign si de catre dezvoltatorii web, avand o interfata de administrare, Web Host Manager unde se executa actiunile in scopul revanzarii pachetelor de gazduire;

optimashop.ro

–    Virtual Private Server (VPS): servere virtuale private sunt sisteme avansate in tehnologia de vizualizare a serverelor si partitioneaza un server fizic in mai multe servere virtuale independente, se aseamana cu Shared web hosting, doar ca au resursele mai mari si se impart pe baza de nume, IP si porturi;

–    Hosting pe un server dedicat: firmele ofera servere intregi si clientul are control total asupra serverelor, iar resursele sistemelor le apartin in totalitate, iar acest server dedicat inseamna securitate sporita, flexibilitate, stabilitate si viteza, iar prin Web Remote Power Manager poti sa iti administrezi singur serverul, pentru a putea reseta, reporni sau inchide serverul de la distanta, dintr-o pagina web.

Pentru ca in momentul prezent, mare parte dintre firme au activitate online in extindere, sau la foarte multe firme activitatea virtuala este principala, desigur ca gazduirea web le este foarte cunoscuta si apeleaza mereu la firmele de hosting, pentru a avea cele mai bune conditii de desfasurare a activitatii lor.

optimizare seo Brasov

Aceste tipuri de gazduire web prezentate mai sus pe scurt sunt cele mai folosite metode de hosting, in functie de necesitatile firmelor sau clientului individual, alegerea fiind facuta dupa consultarea unei firme specializate in web hosting, pentru a beneficia de ofertele cele mai adecvate activitatii pentru care este necesara o gazduire web. Internetul si gazduirea web vor fi mereu in prim plan.

NO COMMENTS