Ce trebuie sa ai in vedere in legatura cu vehiculele de pe un santier?

0
Ce trebuie sa ai in vedere in legatura cu vehiculele de pe un santier?
optimizare seo Brasov
Share Button

Orice firma de constructii, pentru a-si desfasura activitatea are nevoie de tot felul de utilaje de constructii, materiale, unelte, etc. Cand vrei sa construiesti ceva ocazional, nu dispui de toate acestea, fapt pentru care ai nevoie sa apelezi la o firma de constructii Cluj. Cei de la firmele de constructii au cele necesare pentru a duce la bun sfarsit o astfel de lucrare.

Astazi vom discuta despre ceea ce tine de siguranta vehiculelor de pe santier. Inainte de asta vrem sa-ti recomandam o firma de constructii Cluj care executa astfel de lucrari in tot judetul, dar si in alte judete daca se cere acest lucru.

Pentru detalii intra pe http://dkrconstruct.ro/firma-de-constructii-cluj/.

Revenim acum la siguranta autovehiculelor de pe santier. In primul rand vorbim de starea in care trebuie acestea sa se afle. Inainte de a introduce un vehicul pe santier, trebuie sa te asiguri de faptul ca acesta functioneaza bine, deoarece altfel riscul este mult prea mare.

Daca pe santier se afla un vehicul cu risc de a se rasturana, acesta trebuie sa aiba neaparat protectie pentru astfel de situatii nedorite. De asemenea, directia, frana de mana si cea de picior trebuie sa functioneze foarte bine.

Este binecunoscut faptul ca deseori, oamenii care conduc vehiculele pe santier nu au un permis de conducere pentru asta. Pentru evitarea pericolelor, ei trebuie instruiti astfel incat sa stie exact ce anume au de facut pentru a circula in siguranta pe santier. Vehiculele de pe santier nu pot fi scoase pe drumurile publice de catre muncitorii care nu au permis de conducere.

Soferii care conduc vehiculele de pe santier, trebuie ca inainte de a porni la drum cu o anumita incarcatura sa asigura bine acea incarcatura, astfel incat pericolul sa fie mai redus.

optimashop.ro

Pe santiere, soferii de vehicule trebuie sa aiba in vedere si aspecte care tin de transportul altor persoane cu respectivele vehicule. In vehiculele de pe santier au voie doar persoanele autorizate, persoane care trebuie sa stea in acestea intr-o pozitie sigura.

Munca pe santier presupune de multe ori mersul cu vehiculul in marsarier. Este binecunoscut faptul ca in astfel de situatii se pot intampla accidente de munca destul de grave, fapt pentru care vehiculele care executa astfel de manevre trebuie sa fie echipate cu sisteme de avertizare sonora si luminoasa.

Doar astfel te poti asigura ca riscul producerii accidentelor din aceasta cauza este mai redus. De asemenea, tot aici important de spus este faptul ca la mersul in marsarier este neaparata nevoie de doi muncitori. Unul dintre ei conduce vehiculul, celalalt il directioneaza.

Vehiculele de pe santiere trebuie conduse cu grija si reponsabilitate. Ele trebuie conduse doar de catre oameni suficient de competenti. Caile de acces pentru vehicule trebuie sa fie libere si muncitorii trebuie sa aiba grija sa se fereasca din fata vehiculelor, deoarece persoanele care le conduc nu pot fi extrem de atente de fiecare data. Cu o grija sporita atat din partea persoanelor care conduc vehiculele, cat si din partea muncitorilor, lucrarile de pe santier se pot face in siguranta.

NO COMMENTS