Ce trebuie sa alegi intre laptop si tableta?

0
Ce trebuie sa alegi intre laptop si tableta?
optimizare seo Brasov
Share Button

In trecut, laptopurile erau preferate de majoritatea celor care folosesc calculatoare in activitatea lor profesionala, insa acum tabletele sunt printre cele mai vandute dispozitive ce pot indeplini functii similare.

Multe calculatoare second hand i5 sunt cumparate de oameni pentru performantele lor bune si pentru ca au un pret foarte convenabil fata de cele noi.

Multi cumparatori ezita, in unele cazuri, intre laptop si tableta, si nu se pot hotari ce sa achizitioneze. Laptopurile au fost foarte apreciate mereu de utilizatori datorita usurintei cu care ele se pot folosi in diferite situatii. Acum, foarte multi utilizatori prefera tabetele datorita flexibilitatii si portabilitatii pe care acestea le asigura oricui le foloseste in activitatea desfasurata zi de zi.

Cu ajutorul unui laptop poti face mai usor munca de birou si, practic, iti poti muta biroul oriunde doresti tu, in cazul in care dispui de o conexiune wireless la internet. Un laptop iti ofera avantajul unui ecran genros, al unei tastaturi sau chiar al unui mouse, in cazul in care optezi pentru un asemenea accesoriu.

Rezolutia ecranului este si ea mai mare decat in cazul unei tablete, iar calitatea imaginii oferite este de un nivel superior in comparatie cu cea asigurata de tablete.

In general, un laptop are un ecran cu diagonala de cel putin 13 inchi, in timp ce o tableta porneste de la o diagonala de 7 inchi si ajunge pana la 10 inchi. Un laptop nu trebuie sa fie prea mare sau prea greu deoarece acesta va fi luat peste tot acolo unde mergi si nu vrei sa cari cu tine o zi intreaga multe kilograme in plus.

In cazul unei tablete, controlul este asigurat de ecranul de tip touchscreen, fara a avea la dispozitie butoane suplimentare langa ecran, in afara celui de blocare si a butoanelor pentru cresterea si scaderea volumului difuzorului.

Tabletele pot avea chiar si ecrane de 10 inchi, insa in acest caz ele pot cantari destul de mult. Atunci cand cumperi o tableta, iti trebuie si o husa speciala de protectie, in schimbul careia vei plati bani in plus. Poti gasi pe piata de profil si huse cu tastatura inclusa, acestea ajutandu-te sa scrii mai usor textele pe care doresti sa le ai in unele documente sau sa corectezi unele documente la care ai acces cu ajutorul ei.

Daca ecranul tabletei se fisureaza sau se defecteaza, nu o vei mai putea folosi la fel in aceste conditii si va trebui sa il inlocuiesti. In plus, dupa o anumita perioada de timp, bateria tabletei tale poate avea o autonomie tot mai mica, insa nu o vei putea inlocui deoarece ea nu este detasabila, asa cum este cazul bateriei pentru laptop.

optimashop.ro

Tabletele au o capacitate de stocare din ce in ce mai mare si iti permit sa stochezi in ele multe tipuri de fisiere, inclusiv muzica si filme. Atunci cand esti indecis si nu stii ce sa alegi intre laptop si tablete poti lua in considerare aceste criterii. Ele te pot ghida in decizia pe care o vei lua.

NO COMMENTS