Ce trebuie sa stii pentru a crea un site?

0
Ce trebuie sa stii pentru a crea un site?
Share Button

Dupa cum stii deja, in zilele noastre daca detii o afacere in orice domeniu este vitala existenta unui site web in care sa prezinti produsele sau serviciile oferite si care sa fie, in acelasi timp, o modalitate de a-ti face reclama, aceasta raspandindu-se rapid prin intermediul internetului care este folosit de aproximativ 80% din populatia totala a planetei.

Exista doua modalitati de creare site prezentare : ori apelezi la un web developer si un web designer, ori o faci pe cont propriu. E important sa stii ca iti poti crea un site singur, fiind o operatiune foarte simpla pentru care nu trebuie neaparat sa apelezi la un specialist. Trebuie doar sa urmezi pasii de mai jos si site-ul tau va fi gata imediat.

Pasul 1 – Inregistreaza-ti un domeniu

optimashop.ro

Domeniul reprezinta numele ales pentru site caruia trebuie sa-i acorzi mare atentie si sa-l analizezi cu grija deoarece el devine o parte din brand-ul tau. Nu-ti pot schimba domeniul atata timp cat ti l-ai ales, ci doar sa inregistrezi unul nou. Ca si sfat, alege un nume cat mai simplu si scurt cu putinta deoarece are impactul cel mai bun asupra potentialilor clienti.

Pasul 2 – Inscrie-te la o gazda web

Gazda web este o companie care iti administreaza site-ul si iti ofera spatiul necesar pentru a crea pagini web, script-uri pe care le instalezi (forum-uri, blog-uri etc) adrese de mail, securitate si multe altele. Companiile de gazduire web te vor coplesi cu serviciile lor insa in realitate toate ofera aceleasi lucruri asa ca cel mai bine este sa incepi cu cel mai ieftin pachet lunar de beneficii deoarece ulterior ti-l poti modifica foarte usor.

Pasul 3 – Instaleaza WordPress-ul

optimizare seo Brasov

Odata ce ai finalizat pasii de mai sus logheaza-te pe contul tau si instaleaza aplicatia WordPress. Este gratuita si nu necesita experienta pe partea de web design. Trebuie doar sa-ti alegi tema, adaugi continutul si apesi pe butonul “Publish”.

Ce fel de site vrei sa ai?

Sunt o multime de tipuri de site-uri diverse pe care ti le poti crea. Tipurile de site-uri variaza foarte mult, de la site-uri de comercializare produse, club de membri pana la site-uri de continut si site-uri de prezentare. Trebuie doar sa te gandesti si sa alegi cea mai buna abordare pentru site-ul tau.

Cat dureaza pana cand site-ul ajunge unul de succes?

Asta este una dintre cele mai frecvente intrebari si, in acelasi timp, una la care este foarte greu sa dai un raspuns. Durata necesara pentru ca site-ul sa fie de succes depinde doar de tine si de cat timp ti-ar lua sa inveti cum sa-l prezinti. Acest lucru variaza de la o persoana la alta din mai multe motive.

O greseala clasica pentru un site

Nu te lasa atras in capcana banilor, ignorand faptul ca site-ul tau nu prea atrage vizitatori. Trebuie creata o experienta unica care sa ii ajute pe oameni sa se “conecteze” la continutul site-ului tau prin metode care nu exista la concurenta.

Daca vei urmari acesti pasi simpli nu se poate sa nu reusesti in crearea unui site de nota 10.

NO COMMENTS