Cele mai frecvente greseli in protejarea telefonului mobil

0
Share Button

Pentru multi dintre noi smartphone-ul este a doua casa, daca ii putem spune asa. Mai mult decat un simplu telefon, acesta inmagazineaza toate informatiile de care avem nevoie si ne ajuta sa tinem legatura cu toti cei dragi noua.

Prin multitudinea de aplicatii si functii, telefonul mobil raspunde oricarei nevoi, la orice ora. Insa spre deosebire de un calculator, acesta este portabil, 24 de ore din 24. Autonomia mare a bateriei sale (dar si solutiile de incarcare precum bateriile portabile sau charger-ul de masina) ne fac munca, viata si calatoriile mult mai usoare.

Totusi, in manevrarea acestui mic dispozitiv intervin o multitudine de factori – interni si externi. Iar pentru a-l proteja, trebuie sa ne ferim de anumite erori. Doar asa putem sa invatam cum sa fim mai prevazatori, mai atenti si astfel sa ne bucuram de o durata de viata cat mai lunga a telefonului nostru mobil.

Sa urmarim asadar cateva dintre cele mai des intalnite comportamente sau actiuni gresite in folosirea smart phone-ului:

– Pastrarea telefonului in soare

Fie ca ne gandim la zilele toride de vara, in care ne racorim la piscinal ori in apa marii, fie ca ne referim la pastrare telefonului in masina, la vedere, acest comportament trebuie schimbat. Producatorii telefoanelor ne recomanda sa evitam expunerea directa la razele solare. Daca display-ul acestor dispozitive este sub incidenta soarelui, telefonul va fi afectat – in timp, calitatea ecranului va scadea considerabil. Tocmai de aceea trebuie sa alegem locuri umbroase si mai putin racoroase.

– Folosirea telefonului la temperaturi extreme sau depozitarea lui langa surse de caldura
Nu doar vara torida este un inamic al telefonului – si temperaturile de sub zero grade afecteaza functionarea acestuia si bineinteles durata de operare a bateriei. Trebuie sa evitam si pastrarea telefonului langa surse de caldura (cum ar fi motoare, sobe, cuptoare etc).

optimashop.ro

– O curatare improprie

Telefonul trebuie tratat ca o diva, ar putea spune fetele. Astfel, ecranul si carcasa acestuia trebuie curatate cu o microfibra curata, special conceputa pentru ecrane de tip touch (chiar si carpele pentru ochelari se pot folosi cu succes). Apasati usor si nu umeziti telefonul. Permiti telefonului sa se usuce normal (daca spre exemplu curatati carcasa desfacuta) si nu frecati foarte tare – riscati sa inlaturati vopseaua de protectie.

– Neglijarea cumpararii unei huse (ori carcase)

Protejarea telefonului nu este nicidecum un moft, ci o necesitate! De aceea, periodic ar trebui sa ne asiguram ca husa telefonului nostru este in stare buna si isi face corect datoria.

– Folosirea unor accesorii sau componente neomologate

Daca bateria s-a defectat sau cablul de incarcare original s-a rupt, de foarte multe ori avem tendinta de a ne indrepta catre inlocuitori la un pret foarte mic. Daca alegem insa sa facem aceste cumparaturi din locuri indoielnice sau cumparam produse ce nu sunt originale (si nici macar acreditate), riscam sa ii facem mai mult rau decat bine telefonului nostru.

De exemplu, un display iPhone 4 poate sa aiba un pret usor mai mare daca alegem versiunea originala. Diferenta de bani insa merita!

optimizare seo Brasov

Tu ce recomandari ai mai putea da cititorilor nostri?

NO COMMENTS