Controlul calitatii in procesul de fabricatie al lanternelor

0
Controlul calitatii in procesul de fabricatie al lanternelor
optimashop.ro
Share Button

Dupa ce se termina procesul de constructie si de finisare al lanternelor, se efectueaza o serie de controale pentru determinarea calitatii finale a produselor si pentru a verifica daca totul functioneaza cum trebuie.

Daca lanterna sufera de o aliniere inadecvata, aceasta nu va da randament din punct de vedere al performantei. Dupa acest pas, se trece la verificarea switch-ului, a butonului de activare sau oprire propriu zis, al lanternei.

Se verifica daca face contact bine cu firele electrice de la interior. Urmatoarea verificare consta in inspectia etanseitatii si a rezistentei la praf si umezeala, pe care ar trebui sa o aiba compartamentul bateriilor.

Bulbul luminos trebuie sa respecte si el anumite standarde de calitate. La modul general, lanternele aprobate tip “division 2” au un rating de temperatura de la T1 la T6, unde T1 este temperatura mai mica sau egala cu valoarea 842 grade Fahrenheit sau 450 grade Celsius si T6, temperatura mai mica sau egala cu valoarea de 85 grade Celsius.

Laboratoarele pentru diferite teste folosite de producatorii lanternelor sunt complexe si dispun de toate instrumentele necesare pentru testarea adecvata.

Orice lanterna care va fi folosita intr-un mediu nu tocmai propice sau daca este folosita in spatii inchise trebuie sa fie testata pentru indeplinirea tuturor standardelor de siguranta pentru acest gen de locatii. Locatiile “de risc” sunt definite de Codul National Electric si includ urmatoarele clasificari:

Locatiile din clasa 1 sunt acele zone unde sunt prezente gaze inflamabile in cantitati suficiente pentru a putea declansa un incendiu devastator sau explozii, dupa caz. Locatiile din clasa a 2-a pot fi descrise ca zonele in care este prezent praf combustibil si nu in ultimul rand, locatiile din clasa a 3-a sunt acelea ce contin fibre usor inflamabile. Atmosferele de “risc” sunt definite ca si “grupuri”.

optimizare seo Brasov

Acestea includ zone in care sunt prezenti hidrogenul, acetilena, gaze sau vapori de risc asemanator, asa cum ar fi vaporii de etil-eter, acetona, benzol, solventi pe baza de vapori sau gazele naturale. Praful de metal, incluzand aluminiul, magneziul si aliajele comerciale ale acestora pot crea atmosfera de risc.

De asemenea, in acest cod sunt clasificate si zonele unde sunt prezenti carbuni, fluor sau alte materiale cu potential de risc. Lanternele produse si proiectate sa functioneze in astfel de locuri sunt testate fiecare in mod individual, inainte de iesirea din fabrica.

Producatorii continua sa imbunatateasca design-ul lanternelor in fiecare an. Noi modele cu surse de putere mai eficiente, devin din ce in ce mai populare pe masura ce apar.

De exemplu, sursa de putere a unor noi tipuri de lanterne este si revolutionarul Freeplay Generator, un mecanism unic ce inmagazineaza energia cinetica pe masura ce utilizatorul intoarce manerul.

Aceasta energie este eliberata sub forma de energie electrica atunci cand apasam switch-ul, deci asigurarea puterii electrice pentru lanterna, are loc fara interventia vreunei surse de putere externe.

In acelasi timp, lanternele sunt produse din polimeri din ce in ce mai durabili, sunt proiectate pe computer si sunt prevazute cu mecanisme pentru stingere automata pentru conservarea vietii bateriilor. La noi in tara, cele mai eficiente lanterne profesionale sunt pe Lanterne.ro.

NO COMMENTS