Cum amenajezi o casa taraneasca: 4 reguli de care sa tii cont

0
Share Button

Cum-amenajezi-o-casa-taraneasca-4-reguli-de-care-sa-tii-contCasa taraneasca, fie ca este a bunicilor, fie ca reprezinta noua casa de vacanta, trebuie amenajata in conformitate cu specificul ei. Ea aminteste de traditiile romanesti, poate chiar de copilaria noastra si, de aceea, se impune sa pastram aceste amintiri prin amenajarea adecvata a spatiului.

Desi, in ziua de azi toti suntem adeptii confortului si incercam sa ni-l cream oriunde ne-am afla – deci si la tara – nu trebuie sa intervenim foarte mult asupra felului in care acest spatiu a fost amenajat.

Riscul este de a-i strica specificul, transformandu-l in ceva banal. De aceea, se impune sa tii cont de cateva reguli care te vor ajuta sa-ti aranjezi casuta de vis de la tara asa cum se cuvine.

optimashop.ro

#1 Casa de la tara – spatiu natural
Casa de la tara nu trebuie transformata intr-un spatiu sofisticat. Stilul rustic este, de altfel, un amestec de elemente naturale. Este recomandat sa te orientezi catre materialele brute, nefinisate, cum sunt podelele de lemn neslefuit, usile din lemn masiv (cele de pe TGG – usi din lemn sunt un exemplu in acest sens), soba din fonta etc.
Totodata, ai grija sa alegi o paleta cromatica apropiata de culorile specifice naturii.

#2 Mobilier traditional si de inalta calitate
Dintr-o casa taraneasca nu pot lipsi urmatoarele piese din lemn: patul cu picioare inalte, lada de zestre si scaunele netapitate. Chiar daca investitia in toate aceste obiecte este foarte costisitoare, in timp, se va dovedi o alegere excelenta. Opteaza, in acelasi timp, pentru piese de mobilier sculptate sau pictate cu motive traditionale (animele, flori etc.)

#3 Elementele decorative romanesti
O casa taraneasca fara motive decorative romanesti nu se poate numi cu adevarat o casa taraneasca! Motivele decorative romanesti – iar aici este vorba de celebrele covoare taranesti, tesute manual, dar si de fetele de masa, pernele, stergarele, prosoapele si, nu in ultimul rand, tapiteria de perete – nu trebuie sa lipseasca sub nicio forma! In casele taranesti este foarte des intalnit albul si/sau albastrul pe pereti.

Asa ca, daca te-ar fi tentat o alta culoare, e bine sa ramai la clasicul alb sau la abisalul albastru. Tot din universul stilului rustic fac parte bibelourile si elementele din ceramica, pictate in mod traditional. Farfuriile pictate care fac parte din vesela folosita in bucatarie au un rol decorativ, fiind puse pe pereti, iar alaturi de ele pot fi asezate si icoane.

#4 Imbina decorul traditional cu cel modern
Dupa ce te-ai asigurat ca primele 3 reguli au fost respectate, poti face o incercare de a imbina decorul traditional creat cu cel modern, pentru a se simti totusi si amprenta noului in casa copilariei.

Poti opta, in ultima instanta, pentru perdele sau draperii moderne, poti aduce ceva din stilul oriental (candele parfumate, suport pentru candele) in casa de la tara, fara sa schimbi radical aranjamentul. In felul acesta, poti evita kitsch-ul, pastrand atat specificul traditional si aducand, totodata, si ceva din stilul modern.

optimizare seo Brasov

Urmand aceste 4 reguli, orientative dar esentiale, nu vei da gres in amenajarea casutei de vis de la tara!

NO COMMENTS