Cum sa beneficiati de un bronz sanatos?

0
Cum sa beneficiati de un bronz sanatos?
optimizare seo Brasov
Share Button

An de an, imediat ce sezonul estival isi face aparitia in calendar, reprezentantele sexului frumos, grabite, dau buzna in mijlocul naturii pentru a beneficia de caldura binefacatoare a fiecarei raze de soare.

Dar cum nu toate razele sunt benefice pentru sanatatea noastra, inainte de a da startul ”campaniei” bronzante, specialistii care lanseaza produse Bioderma ne vin in ajutor nu doar cu sfaturi si recomandari dar si cu produse specifice fiecarei tipologii de piele.

De ce Bioderma si nu un ”no name”?

Brandul de origine franceza Bioderma, ce si-a castigat un renume pe piata mondiala, isi datoreaza succesul efortului medicilor dermatologi care alaturi de cercetatori, au contribuit la performarea formulelor ideale, imbogatite cu principii active, adevarati aliati ai pielii.

Care sunt beneficiile soarelui?

Se spune ca ”unde nu intra soarele pe geam, intra doctorul pe usa”… nimic mai adevarat. Soarele, de altfel, ne da vitalitate, ajuta la sintetizarea vitaminei D (esentiala pentru aparatul osos, utila in perioadele de crestere), stimuleaza activitatea globulelor albe si circulatia sanguina, are efect terapeutic in medicatia unor afectiuni dermatologice (acnee, psoriazis) si reumatologice, etc.

Tototdata daca ne gandim la aspectul pur estetic, bronzul, rezultat al actiunii luminii naturale (razele soarelui favorizeaza producerea melaninei, pigmentul care da culoare pielii), ne face sa ne simtim sigure, sa ne recastigam increderea in noi insine si de ce nu, sa ne simtim mai frumoase.

Pericolul radiatiilor UV

Insa dincolo de beneficiile enumerate, nocivitatea soarelui inclina balanta tot mai mult contra expunerilor prelungite, defavorizand aparent, toate pasionatele unui bronz brazilian.Soarele emite lumina ultravioleta, cunoscuta si ca radiatii sau raze UV, care in functie de lungimea de unda, pot fi raze UVA, UVB sau UVC. In mare parte razele UVB (cca 95 %) si UVC (aproape in totalitate) sunt absorbite de ozonosfera (unul dintre straturile atmosferei), cele care ajung sa atinga suprafata terestra fiind in proportie de 99 %, radiatii UVA.

Razele UVA, cu toate ca sunt si cele mai putin periculoase pentru epiderma, dupa expuneri repetate, pot cauza arsuri solare, fiind si principalele responsabile de imbatranirea prematura a apielii (aparitia si accentuarea ridurilor). Capacitatea acestora de a penetra straturile profunde ale pielii, are ca efect deteriorarea fibrelor de colagen si a celor de elastina.

Razele UVB si UVC, in urma emisiunilor prelungite si directe asupra tesutului epidermic, sunt considerate ”vinovate” pentru instaurarea melanomului sau carcinomului cutanat (forme ale cancerului de piele)si pentru fotosensibilizarea solara a ochilor (inflamarea conjunctivei si corneei).

Solutiile propuse de laboratoarele Bioderma
Fiecare dintre noi trebuie sa fie constient ca soarele nu mai este cel de alta data si folosirea produselor de protectie solara este recomandata in prevenirea tuturor efectelor colaterale rezultate ca urmare a expunerii excesive la radiatiile UV.

Alegerea protectiei adecvate depinde in primul rand de fototipul de piele:
protectie scazuta, SPF 4 – 6 pentru tenurile foarte inchise,
protectie moderata, SPF 8-15 pentru tipurile de piele inchise si care se bronzeaza usor,
protectie inalta, 15 – 25, pentru tenul sensibil care se bronzeaza cu dificultate,
protectie foarte inalta si totala, cu SPF 25 – 50 +, in cazul persoanelor cu piele alba, ultra sensibila care nu se bronzeaza defel.

Laboratoarele Bioderma vin in sprijinul tuturor celor care iubesc natura, plimbarile in aer liber, bronzul si vacantele estive, cu linia dermato-cosmetica Bioderma Photoderm. Pielea sensibila factorilor de mediu, pielea alba care nu tolereaza expunerile solare, chiar si fototipurile caracterizate printr-un ten inchis si rezistenta la actiunea razelor ultraviolete, au nevoie de o constanta si eficienta protectie solara.

optimashop.ro

Gama produselor solare Bioderma Photoderm, este acum in Romania prin intermediul multor farmacii, care fac posibila achizitia la preturi competitive, a emulsiilor, lotiunilor, cremelor, spay-urilor si gelurilor autobronzante si de protectie solara.

NO COMMENTS