Cum sa imbunatatesti ranking-ul SEO cu ajutorul Google Plus

0
Cum sa imbunatatesti ranking-ul SEO cu ajutorul Google Plus
optimashop.ro
Share Button

Orice administrator al unui website care doreste sa se ocupe de partea SEO, tinde sa faca orice este posibil pentru imbunatatirea ranking-ului, dar nu intotdeauna o astfel de abordare este cea corecta. Daca vrei optimizare seo Brasov, alege Smartseopack.com.

Desigur, poti alege sa incerci orice tool posibil, pentru a-ti imbunatati website-ul, dar de cele mai multe ori acest lucru poate insemna o pierdere enorma de timp si rezultatele nu vor fi cele pe care le astepti. Cea mai buna abordare, este sa folosesti intotdeauna acele tool-uri care au cel mai bun efect pentru ranking-urile SEO.

Un astfel de tool (daca putem sa-l numim asa), este propria retea de socializare a celor de la Google si anume Google Plus (G+). Se pare ca intr-adevar, o pozitionare si o prezenta buna pe aceasta retea de socializare, pot face minuni pentru ranking-urile in motorul de cautare Google, desi compania nu recunoaste acest lucru, oficial.

Prezenta pe retelele de socializare in strategia SEO devine astfel din ce in ce mai importanta, iar Google Plus capata o relevanta cu atat mai mare, cu cat doresti sa optimizezi pentru motorul de cautare Google, fratele mai mare al G+.

Cu toate astea, multi specialisti SEO, prefera sa optimizeze mai mult pe Facebook, o retea de socializare mai populara decat Google Plus. Iata de ce trebuie sa depui anumite eforturi pentru o prezenta cat mai buna si pe Google Plus, in randurile de mai jos:

De ce este Google Plus atat de important pentru SEO.

In timp ce Google insasi declara ca relatia dintre reteaua de socializare proprie (Google Plus) si orice modalitate de verificare / indexare a algoritmilor practic nu exista, putem observa multe website-uri cu ranking-uri foarte bune, care au o activitate larga si de calitate pe Google Plus.

optimizare seo Brasov

In timp ce in teorie acest lucru poate fi o pura coincidenta, practica ne arata ca lucrurile nu stau chiar asa. Rezultatele vorbesc. Iata cateva motive pentru care ar trebuie sa iei in considerare foarte serios reteaua de socializare Google Plus, pentru strategia ta SEO:
–    Google detine aceasta retea de socializare si desi nu le place sa recunoasca, o evidenta empirica arata ca popularitatea pe Google Plus, constituie un factor foarte important pentru obtinerea unor ranking-uri bune in motorul de cautare Google.
–    Unele link-uri prezente pe Google Plus sunt de tipul “do follow” si au in consecinta o importanta destul de mare pentru imbunatatirea ranking-ului general. Nu toate link-urile sunt insa de tip “do follow”, dar spre deosebire de alte website-uri, cel putin asa numitele link-uri “shared” (link-urile de sub postarile tale) sunt intr-adevar de tip dofollow, asa ca poti si trebuie sa profiti de acest lucru.
–    Indexarea ultra-rapida a paginilor este un alt beneficiu pe care trebuie sa-l ai in vedere. In timp ce este perfect valabil faptul ca Google indexeaza foarte rapid orice website care este relevant si are continut interesant tot timpul, avantajul Google Plus in fata Twitter sau Facebook, este ca majoritatea continutului este “la vedere” pentru algoritmii de cautare si este indexat mult mai rapid.

NO COMMENTS