Cum se intretine o piscina?

0
optimashop.ro
Share Button

Cum se intretine o piscina?Chiar si in momentul in care apa e corect tratata, acumularea substantelor dizolvate nu poate sa fie evitata. O cocentratie foarte mare de saruri poate sa fie prevenita in cazul in care poate sa fie prevebnita daca adaugati apa proaspata la intervale de timp regulate.

Cantitatea de apa care va trebui sa fie pusa este 5 procente din tot volumul piscinei pe fiecare saptamana si lucrul acesta este echivalentul unui back washing de nisip.

Pentru piscine acoperite e mult mai mic riscul de a acumula sarurile pentru ca apa care se evapora e mai putina si este redusa si cantitatea de apa ce va trebui sa fie pusa in mod regulat in piscina. Mai multe detalii pe Piscine Premium.

Pe timp de iarna va recomandam sa nu drenati apa pentru ca va aparea riscul ca peretii sa aiba de suferit din cauza presiunii pe care pamantul o exercita asupra lor.

Piscinele pline sunt mult mai putin vulnerabile la factori externi precum diferentele de temperatura, obiectele ce cad in piscina ori presiunea. Pentru a preveni apartia sau dezvoltarea microorganismele in piscina e necesar sa puneti substante destinate distrugerii lor.

O cauza destul de comuna pentru turbiditatea apei este filtrul necuratat corepunzator. Aceasta problema apare in general in momentul in care nu este suficient procesul de back washing.

Sunt si substante ce se folosesc la curatare si la dezinfectare speciale pentru filtre. Daca nu aveti si un sistem care se cupa automat de curatarea apei din pisicina si stiti ca urmeaza sa fiti plecati de acasa pentru o perioada mai lung de 8 zile va recomandam sa puneti in piscina un tratament pe baza de ingrediente active pentru a dezinfecta piscina si pentru a preveni aparitia si dezvoltarea algelor in piscina.

optimizare seo Brasov

Piscina va trebui sa fie acoperita in cazul in care puteti face acest lucru iar dispozitivul de circualre al apei va trebui sa ramana pornit si setat la numai jumatate din programul sau normal. Dezinfectantii care sunt foarte concentrati pot sa genereze decolorare si din cauza aceasta tabletele de dezinfectare cu dizolvare inceata nu trebuie sa se puna direct in piscina.

Aceste produse se vor pune in skimmer ori in oricare alt tip de dispozitiv de dozare. In cazul in care folositi granule speciale riscul prin care apar petele este eliminat.

In zonele unde este prezenta apa dura e si un risc major de depunere a calcarului. Cu scopul de a preveni efectele pe care depunerile de calcar le au recomandam si sa puneti produse speciale in apa la fiecare inceput de sezon.

De asemenea va recomandam si sa curatati piscina minim o data pe an in momentul in care schimbati apa cu scopul de a elimina calcarul care se depune, bacteriile sau algele si alte astfel de micoorganisme ce se dezvolta pe peretii sau pe fundul piscinei.

Curatarea se poate face si folosind perii normale cu produse speciale de curatat piscina.

Este recomandat sa se schimbe apa cel putin o data pe an in cazul piscinelor de exterior si pentru cele din interior la 2-3 ani. Un moment bun pentru schimbat apa poate sa fie primavara.

NO COMMENTS