Data Center-e si asigurarea alimentarii cu energie electrica

0
Data Center-e si asigurarea alimentarii cu energie electrica
Share Button

Pentru Data Center-e, problema asigurarii alimentarii cu energie electrica a  serverului / serverelor  necesare, chiar si pe durata avariilor retelelor de alimentare, este un “must have”.

Asigurarea continuitatii alimentarii  presupune infiintarea unui sistem de backup energetic, care sa contina cel putin 1 baterie UPS capabila sa asigure energia necesara sistemului incepand de la momentul intreruperii curentului electric si pana la intrarea in regim normal de exploatare a generatorului electric.

Aceasta perioada de timp se poate intinde de la cateva secunde pana la 30 de secunde- 1 minut, in functie de marimea geenratorului electric, de cantitatea de energie electrica necesara a fi produsa, precum si de combustibilul utilizat.

optimizare seo Brasov

Pe langa generator si baterie, ar mai fi utila instalarea unui sistem de automatizare a pornirii
generatorului electric, sistem care sa scuteasca efortul de a comanda manual aceasta  operatie.

Din intreg ansamblul care compune sistemul de backup energetic, cel mai costisitor si de departe cel mai important echipament este generatorul electric, la  alegerea caruia este necesar sa se tina seama de cateva  elemente, si anume eficenta acestuia, puterea pe care o poate genera, fiabilitatea, gradul de poluare a mediului inconjurator, combustibilul utilizat si nu in ultimul rand pretul de cost al acestuia.

In ceea ce priveste eficienta unui generator electric, aceasta  este cu atat mai mare cu cat motorul utilizat este mai puternic, cu cat se tine seama de conditia esentiala a recuperarii gazelor nearse din gazele de esapament s.a.m.d.

Problema recuperarii gazelor nearse are dubla utilitate, si anume, pe de o parte reduce consumul de combustibil, utilizand mult mai eficient combustibilul deja folosit, dar reduce si nivelul de poluare al gazelor de esapament produse.

In general, cele mai utilizate generatoare electrice consuma motorina, un combustibil mult mai accesibil ca pret decat benzina, iar intretinerea echipamentelor este mult mai ieftina, consumabilele fiind, de regula interschimbabile.

Din punct de vedere al cantitatii de energie pe care o pot pune la dispozitie, exista posibilitatea achizitiei de generatoare Genmac, fie  industriale care pot oferi intre 36-440 kW, fie pentru utilizare rezidentiala, care au posibilitatea sa furnizeze intre 5,5 si 22,4 kW, de asemenea exista optiunea de achizitionare a unui generator electric produs de firma italiana IMER, firma cu renume in zona producerii de astfel de echipamente destinate atat  santierelor de constructii cat si firmelor cu ativitate in zone rezidentiale.

Firma Imer pune la dispozitie generatoare de putere mare (8-88kW), foarte eficiente atat in regim intensiv cat si in regim discontinuu  de functionare, sau Light Imer cu puteri cuprinse intre 5,2-37,6 kW, care au toba de esapament dubla, sunt silentioase si au rezervor mare, ceea ce le confera autonomie pe perioade mari de timp.

optimashop.ro

Oricare varianta alegeti, veti avea un parte de un generator fiabil, robust, rezistent la umiditate ridicata si minim invaziv fata de mediu.

NO COMMENTS