Defectiuni posibile ale tamburului masinii de spalat haine

0
Defectiuni posibile ale tamburului masinii de spalat haine
optimashop.ro
Share Button

Masina de spalat, fie ea manuala sau automata, are aceleasi parti componente, toate detinand o deosebita importanta in cadrul procesului de spalare si centrifugare.

Una dintre piesele ce pot influenta in mod decisiv buna functionare a masinii de spalat este tamburul, cel pe care il putem recunoaste foarte usor, si asupra caruia ar putea interveni (sau asa ar trebui!) in cazul unei defectiuni doar o persoana specializata, astfel incat acestuia sa nu ii fie aduse anumite deteriorari.

In functie de felul in care acesta este conectat cu restul elementelor masinii de spalat, ar putea fi identificate mai multe potentiale cauze ce pot conduce catre o eventuala deteriorare sau defectare.

Pentru aceasta ne-am decis sa luam initiativa in prezentarea potentialelor cauze de defectare, incercand sa oferim si o solutie a acestor probleme, in masura in care forma scrisa ne-o poate permite.

In momentul in care tamburul refuza sa se mai roteasca, atunci o cauza posibila poate fi defectarea curelei de transmisie, pozitionate pe axul ce imprima rotirea. Din fericire insa, aceasta problema poate fi incadrata in reparatii de tipul “do it yourself”, intregul proces putand dura cateva ore, timp in care se va produce inlocuirea piesei defecte si verificarea componentelor adiacente. Foarte important in cazul acestui tip de reparatie este ca utilizatorul sa aiba cureaua de transmisie de schimb la indemana, pentru a facilita procesul de inlocuire.

O alta cauza a functionarii defectuoase a tamburului este defectarea presostatului. Acesta este instrumentul care permite alimentarea masinii de spalat cu apa, in cantitatea de care aceasta are nevoie. Presostatul se poate infunda uneori, fie din cauza apei dure, fie din cauza unor impuritati ce se gasesc prezente in ea.

In momentul in care presostatul cedeaza, este foarte important ca piesa de schimb sa coincida cu cea originala, pentru a nu cauza conflicte de natura tehnologica in interiorul masinii de spalat. In atelierele noastre veti gasi mereu piesele de schimb necesare, originale, la preturile cele mai reduse.

Motorul reprezinta cea mai mare problema, cea de care ar trebui sa ne temem cel mai mult, deoarece interventia presupune verificarea masinii de spalat cu ajutorul unui specialist pe aceste tip de probleme. Fireste, acesta va trebui sa aiba temeinice cunostinte in ceea ce priveste segmentul electric, dat fiind faptul ca discutam despre alimentarea bornelor electrice ale masinii de spalat, ce vor trebui verificate la nivel de tensiune.

In cazuri de acest tip masina de spalat va trebui transportata in service pentru a i se face o evaluare completa si corecta, in urma careia sa reiasa exact datele problemei cu care se confrunta persoana ce urmeaza sa intervina in interiorul acesteia.

Toate aceste operatiuni trebuie executate corect, incercand pe cat posibil sa ne axam pe rezolvarea problemelor cu un minim de interventie. Cunoasterea in profunzime a elementelor componente a masinii de spalat si o intuitie foarte buna pot reduce simtitor efectele unei functionari defectuoase a masinii de spalat.

Noi ne putem lauda cu cei mai performanti specialisti. Cunostintele lor te vor surpinde placut intotdeauna. Nu lasa problemele sa persiste.

optimizare seo Brasov

E-wash.ro te poate ajuta sa scapi de grija masinii de spalat.

NO COMMENTS