Despre usile sectionale de tip roller

0
optimashop.ro
Share Button

Despre usile sectionale de tip rollerUn roller shutter numit si usa de tip roller ori usa sectionala reprezinta usile si ferestrele cu multe sectiuni orizontale care se imbina si se pot utiliza bare ori sisteme sub forma de panza de paianjen.

Usa sau fereastra construita asa se ridica pentru a se deschide sau se lasa in jos pentru a fi inchisa. Pentru usile mari industriale actiunea poate sa fie si motorizata.

Ansamblele asigura o buna protectie impotriva fenomentelor meteo precum ploaia sau vandul. Avand forma de obturator se pot folosi  si in fata ferestrelor si vor asigura protectie sportia pentru ele, vezi video.

Aceste obturatoare au mai multe aplicatii, inclusiv pentru usile de vagoane, de garaje, pentru scoli, pentru inchisori sau pentru depozite. In unele parti ale lumii, costul lor este suportat de guvernele din zona, datorita acestor beneficii clare din punct de vedere al securitatii, pe care le prezinta.

In zonele unde climatul este extrem sunt utilizate drept metoda de izolatie si protejeaza ferestrele bine de vremea rea din exterior.

O usa pentru garaj este o usa de dimensiuni mari care se deschide manal sau cu un motor electric. Usile pentru garaj sunt suficient de mari pentru a permite si trecerea masinilor sau trecerea altor vehicule.

Usile de la garaj mai mici pot sa fie facute dintr-o singura bucata care poate sa fie ridicata spre tavanul garajului.

optimizare seo Brasov

Usile mari sunt facute din mai multe paneluri sau din ansamble de paneluri care se vor rula pe trackuri in lungul tavanului sau sub forma unui singur roll in zona de deasupra intrarii.

Mecanismul care opereaza actiunile de inchidere si deschidere va  actiona cu ajutorul unui arbore ori contrabalansat pentru a micsora greutatea de baza a usii si in felul acesta vor permite omului ori mecanismului care se ocupa de deschiderea usii sa faca un efort cat mai mic.

Mult mai putin comune sunt usile de garaj care se deschid orizontal. Usile acestea vor fi construite in general din metal, lemn, fibra de sticla si pot sa fie izolate pentru a preveni pierderile de caldura.

O versiune noramla de usa de garaj este usa over head care se va trage din zona de jos a intrarii in garaj si pana in zona tavanului si au fost facute in general avand un singru panel.

Versiunile noi de astfel de usi au fost construite din mai multe paneluri care erau asamblate impreuna si rulau pe sisteme de sine. Greutatea usilor poate varia de la 180 de kg in sus insa se vor balansa fie cu ajutorul unui arc de torsiune sau cu ajutorul unei perechi de arcuri cu extensie.

Mecanismele in general controlate cu telecomanda pentru inchidere si deschidere vor aduce simplitate si usurinta de folosire pentru intreg ansamblul. Aceste usi sunt sigure din punct de vedere al securitatii oferite si durata lor de viata in cazul in care tot mecanismul este corespunzatori intretinut este suficient de mare.

Istoria pentru usile de garaj este lunga si primele usi au fost mentionate inca din anii 430 inainte de Hrisos in momentul in care carutele se depozitau in case cu porti.

NO COMMENTS