Garlic, cainele care a vazut toata lumea

0
Garlic, cainele care a vazut toata lumea
Share Button

Azi va voi povesti despre un catel pe care, pur si simplu, il invidiez. Nu o spun cu rautate, pentru ca am iesit deseori cu stapanul lui la o bere si pe bune daca nu m-am indragostit de catel.

Numele lui e Garlic (Usturoi) si e un Labrador Retriever negru superb, cel mai bun companion al unui prieten din Timisoara, Ovi. Ovidiu e fotograf si antreprenor de meserie, dar cel mai mult ii place sa calatoreasca. Ia ghiciti, cine este partenerul lui de calatorii?

Exact, Garlic. Cu bagaje putine, cusca pentru calatoriile cu avionul si hrana potrivita, Acana Grasslands, cei doi aventurieri se avanta in calatorii temerare pe tot globul. Labradorul l-a insotit pana acum pe Ovi peste tot.

optimizare seo Brasov

Au vazut impreuna apusul pe platourile rosiatice din Tibet la baza Everestului, au impartit acelasi culcus in tinuturile aride din Mongolia, s-au plimbat pe aleile parcurilor din Coreea de Sud, au admirat fetelele elegante cu umbrelute colorate de pe strazile Shangaiului si Garlic a asteptat cuminte in barca pana stapanul lui a pozat rasaritul in Thailanda si Filipine.

In martie 2014 au pornit din nou la drum inspre Islanda, sa vada gheizerele, sa fotografieze maretia ghetarilor iar Garlic sa alerge deodata cu pescarusii si sa latre nevinovat la luminile aurorei boreale. Impreuna au scapt si dintr-o furtuna de zapada, unde erau aproape gata sa se piarda unul pe celalalt.

Labradorul s-a tinut de stapanul lui si n-a lasat nimic sa ii desparta. S-au intors pe varfurile Romaniei, in Ceahlau, apoi in Parang si Retezat. Au imortalizat impreuna peisaje superbe, imagini ca de pe alta lume dar au ramas la fel de simpli si nepretentiosi.

Cand i-a apucat iar dorul de duca s-au urcat pana pe Muntele Meru (4.565 m) ca sa fotografieze Kilimanjaro din fata si sa vada cum e sa stai pe acoperisul lumii. Garlic s-a distrat de minune alergand prin zapada si luandu-se la cearta cu norii.

optimashop.ro

De-acolo au zburat spre Argentina, apoi in Columbia si Panama. Aproape s-au pierdut de-atatea ori. Aproape era sa nu se mai intoarca nici unul acasa sau Garlic sa ramana singur. Aproape.

Chiar de curand, cand am iesit cu Ovidiu imi povestea cum isi doreste sa se intoarca in India, deoarece prietenii pe care si-a facut acolo l-au invitat la o nunta. Bineinteles, si Garlic era invitat. Labradorul Retriever ne privea cu ochi de ambra, linistit si autotstiutor in timp ce-si manca hrana din castron, Acana Grasslands.

NO COMMENTS