Importanta aurului pentru Chinezi

0
Importanta aurului pentru Chinezi
optimashop.ro
Share Button

In prezent avem tendinta de a vedea aurul doar pentru valoarea lui fizica. Nu dam deloc importanta  valorii sale culturale si ne gandim doar la cat de mult vom da pe bijuteriile preferate, pe un cadou din aur sau cat de mult vom obtine daca ducem bijuteriile si obiectele la o casa de amanet aur.

Sunt insa si anumite culturi precum cea chineza, care pretuiesc foarte mult aurul si pentru care aurul are mai multe semnificatii, nu doar cea materiala. Despre acest subiect ne-am decis sa vorbim astazi.

De Anul Nou Chinezesc, si in mod specific in timpul festivalului de primavara, este o traditie comuna de a cumpara bijuterii de aur. Aurul este , de asemenea , un obiect de schimb sub forma de cadouri.

Semnificatia culturala a aurului este evidenta si cu anumite ocazii speciale din timpul anumitor evenimente. Cei care danseaza in prim plan sunt cei cu mastile de dragon de aur .

In arta si cultura chineza, utilizarea de aur este destul de comună și este o reprezentare a prosperității fiind adesea asociat cu culoarea aurie.

Dupa ce a fost fondata Republica Populara Chineza tranzactionarea cu auro a fost privita ca un monopol de stat. Cu excepția functionarilor de stat, nimeni nu  putea face comert cu aur si nimeni nu putea avea aur. Cumpararea sau vanzarea de aur de catre cetateni a fost considerata ilegal.

După ce aceasta regula a fost eliminata, cererea de aur a crescut exponential. China a inceput baterea de monede din metale pretioase in 1979. Spre deosebire de cele mai multe monede de aur, in fiecare an (cu exceptia unuia), moneda chinezeasca si-a schimbat modelul.

optimizare seo Brasov

Din pucnt de vedere al rezervelor de au China se afla pe primul loc. In prezent , exista o creștere brusca a numărului de persoane care cumpara aur. Posesia de aur la un moment dat ar fi putut duce la inchisoare, insa in prezent, acest lucru nu mai este valabil. Guvernul chinez si mai multi dintre primii lideri ai Partidului Comunist , cum ar fi fostul vice presedinte Cheng Siwei au fost vocali in incurajarea investitiilor in aur.

Aurul este disponibil la banci si, de asemenea,  la ATM-urile de aur care au fost infiintate in Beijing si multe alte locatii diferite din intreaga tara. Acest aur este disponibil in patru dimensiuni in schimbul de numerar.

Minele de aur din China au crescut considerabil în ultimii ani , cu China lider acum in productia de metal pretios. Aproximativ 274 de tone de aur au fost exploatate in 2007 , in comparatie cu Africa de Sud unde au fost exploatate  272 de tone.

In anul 2008 aceasta a crescut la 300 de tone. Banca Populară Chineza a luat în mod activ masuri pentru a promova dreptul de a avea aur și a urmarit in mod activ extinderea propriilor rezerve de aur din septembrie 2009.

Moneda din China ofera toate posibilitatile pe care le doreste un investitor, pentru ca aurul nu are un pret foarte mare si pot fi cumparate multe astfel de monede. Exista si monedele facute in tiraje mici de colectie.

NO COMMENTS