Inchirierea brazilor de Craciun, o afacere potrivita si profitabila

0
Inchirierea brazilor de Craciun, o afacere potrivita si profitabila
optimashop.ro
Share Button

Un brad artificial Craciun poate fi cumparat si decorat de tine, in casa, alaturi de familie si prieteni, sau poate fi inchiriat de la firme specializate, care ofera astfel de servicii de nisa.

Serviciul de inchiriere brazi se adreseaza in special companiilor si, cum Romania a fost invadata de multinationale care au adus aici o alta viziune asupra sarbatorilor de iarna, o astfel de afacere nici nu avea cum sa nu apara.

Totusi, foarte multi oameni obisnuiti aleg ca de sarbatori sa inchirieze un brad artificial pentru Craciun sau unul natural, fie simplu, fie gata ornat. In urma cu un an, s-a mai incercat lansarea unei afaceri asemanatoare pe piata: inchirierea brazilor naturali in ghiveci.

optimizare seo Brasov

Acesta costa doar 10 la suta din pretul unui pom de Craciun. Primele informatii spun ca afacerea nu a fost foarte profitabila. Un brad mare si frumos care costa in jur de 400 de lei putea fi adus acasa in preajma sarbatorilor pentru doar 40 de lei.

Oamenii nu prea au fost interesati de aceasta oferta, multi preferand sa plateasca in plus si sa pastreze mai apoi pomul in curte, verde. Firmele care inchiriaza brazi aduc pomul acasa in Ajun si vin sa il ia inapoi dupa sarbatori. In Franta, de pilda, se practica traditia “bradului adoptat”.

Doritorii comanda bradul pe internet, acesta le este livrat in ghiveci acasa impreuna cu un manual de ingrijire. Dupa sarbatori, firma il preia si il duce inapoi la pepiniera din care provine. Daca pomul este uscat, cum se intampla in 20-30 la suta din cazuri, acesta va fi reciclat.

Tot din aceasta sfera a afacerilor axate pe traditiile de sarbatori, unii vand bradul de Craciun in rate. De asemenea, tot mai multi tineri se pare ca apeleaza la inchirierea unor brazi impunatori care sa faca intalnirea cu prietenii una deosebita. Daca il vrei gata ornat, trebuie sa mai scoti ceva bani din buzunar. Astfel de brazi sunt inchiriati si de restaurante, magazine, cafenele pentru a se incadra si ele in peisajul de iarna general.

In ceea ce priveste inchirierea catre companii, sunt foarte multe firme care profita de aceste oferte la sfarsit de an, pentru a aduce sarbatorile in mijlocul angajatilor si pentru a crea atmosfera tipica de iarna. Firmele organizeaza tot felul de evenimente in aceasta perioada a anului, multe dintre actiunile lor fiind axate pe traditii de sarbatori.

De obicei, in astfel de cazuri, angajatul firmei de prestarii servicii se deplaseaza la fata locului si impodobeste bradul pe loc.

Pentru satisfacerea deplina a clientilor, multe firme ofera bradul la pachet si cu alte accesorii: Mos Craciun, spiridusi, reni, cadouri. Tot in aceasta perioada a anului, firmele ofera copiilor angajatilor petreceri special gandite pentru cei mici, cu recuzita potrivita.

Observam, deci, ca aceaste afaceri de nisa pot fi profitabile in perioada sarbatorilor, daca tintesti publicul potrivit. Unii vor sa inchirieze brad artificial pentru evenimente, altii, pentru ca doresc protejarea naturii, cauta brazi in ghiveci pe care ulterior sa-i replanteze in gradina.

NO COMMENTS