Inlocuirea hubloului si a garniturii masinii de spalat

0
Inlocuirea hubloului si a garniturii masinii de spalat
optimashop.ro
Share Button

Neatentia se plateste cu bani destul de grei. Uneori se intampla sa protejam in exces anumite lucruri, insa alteori se pot petrece si mici neajunsuri, care sa ne conduca spre expresia “a fi buni de plata”.

In mod normal nu ne-am gandi ca o masina de spalat s-ar putea defecta foarte usor, dar clar exista si situatii in care acest lucru este contrazis puternic cu argumente. Una dintre problemele la care nu ne-am gandi in mod normal ca s-ar putea intampla este defectarea hubloului.

Uzura aparuta in timp, exploatarea defectuoasa sau mici incidente de genul uitatul anumitor lucruri in buzunarele hainelor sunt cateva din situatiile care pot conduce catre o asemenea defectiune a hubloului. Acesta poate fi schimbat, insa in mod clar este necesara interventia unor specialisti in acest domeniu, care sa ne ofere si garantia unui lucru trainic si foarte bine facut.

Hubloul masinii de spalat este prins in mod uzual in suruburi, ceea ce le creaza intr-adevar un plus de siguranta in cazul exploatarii normale, insa care pot ceda in cazul unor sarcini extreme.

Tocmai de aceea nu este nicidecum indicat ca masina de spalat rufe sa fie ridicata sau repozitionata utilizandu-se ca punct de sprijin sau ca suport de apucare hubloul, deoarece acesta ar trebui sa sustina intreaga greutate a masinii de spalat, ceea ce pentru 2 pana la 4 suruburi inseamna deja o sarcina mult prea mare.

Hubloul poate fi asadar demontat prin desfiletarea suruburilor, utilizand o surubelnita speciala al carei cap trebuie sa se potriveasca cu acestea. Dupa ce hubloul a fost scos, se poate trece la urmatoarea etapa si anume la inlocuirea garniturii. La ce foloseste garnitura?

Garnitura este elementul ce are proprietatea de a etansa orificiul de incarcare al masinii de spalat.

optimizare seo Brasov

Acest element reprezinta de fapt o banda cauciucata, elastica si mai ales continua, cu aderenta foarte buna la materialele din care este confectionat hubloul. In acest fel, in timpul procesului de spalare este impiedicata eliminarea apei din interiorul masinii de spalat, eventualele prelingeri sau suvoaie de apa fiind rezultatul unei garnituri defecte, vechi, rupte sau slabite.

In cazul in care masina de spalat este cu incarcare verticala, atunci ne confruntam cu situatia in care garnitura este dispusa in mod continuu, perimetral pe suprafata usii de inchidere a masinii de spalat. In cazul in care masina de spalat are incarcare frontala, garnitura va urma traseul circular stabilit de catre hublou.

Garnitura poate fi inlocuita prin simpla desprindere a acesteia de catre un profesionist, acesta avand grija ca la montarea celei noi aceasta sa nu fie deteriorata si nici sa nu prezinte eventuale puncte de slabire, ce ar putea genera o cedare ulterioara din cauza suprasarcinilor.

Dupa ce procesul de inlocuire a fost finalizat, pasii vor fi repetati, insa in sens invers, in sensul montarii fiecarui element inapoi in ansamblul din care face parte. Astfel de reparatii pot fi facute acasa, fara a apela la specialisti, insa in anumite cazuri este cel mai bine ca acestia sa se ocupe de probleme de acest gen ce pot determina situatii mult mai periculoase.

NO COMMENTS