Istoria bormasinii

0
optimashop.ro
Share Button

Istoria bormasiniiBormasina este dispozitivul prevazut cu un cap de taiere sau cu un cap de insurubare sau forare utilizata pentru prelucrarea pin slefuire a diferitelor obiecte sau suprafete precum si pentru a da gauri in suprafete sau obiecte.

Atasamentul este prevazut cu mandrina in capatul corpului de baza al dispozitivului si mandrina se roteste in timp ce se apasa in sens invers pe un material care se doreste a fi gaurit sau prelucrat.

Acest dispozitiv se utilizeaza la mai multe operatiuni din constructii mai ales pentru zidarie sau tamplarie.

optimizare seo Brasov

Bormasinile se utilizeaza pentru prelucrarea lemnului si pentru prelucrarea metalului dar se poate folosi si pentru proiecte induviduale de constructii. In cazul in care sunteti in cautarea unui slefuitor profesional va recomandam sa cautati scule electrice profesionale.

Bormasinile care au design special sunt utilizate in ziua de azi si in medicina dar si in misiuni spatiale sau in alte aplicatii complexe. Aceste aparate se gasesc intr-o gama vasta de caracteristici si marimi de performanta printre care se poate enumera si capacitatea dar si puterea.

Acum mai bine de 35000 de ani Homo Sapiens au descoperit toate beneficiile pe care le aduc aplicatiile cu roata. Acestea erau facute rudimentar si erau formate dintr-o roata prevazuta cu piatra care putea sa fie actionata manual pentru a da gauri unei suprafete sau unui material dorit.

Aceste descoperiri ale omului au dus la aparitia unei bormasini de mana, mai exact a unui bat prevazut cu un capat de perforare care se rotea cu ajutorul frecarii pentru activitatea de gaurire.

Toate aceste tipuri de aparate rudimentare din piatra sau din lemn au fost utilizate de mai multe civilizatii antice din lume. Cele mai vechi artefacte gaurite cum ar fi cele din os, piatra sau fildes sunt datate in Paleoliticul tarziu.

Bormasina pe baza de arc a fost prima masinarie de forare, utilizand miscarea de rotatie cu 10000 de ani in urma. S-a observat ca intenderea unei corzi in jurul unor bete cu atasarea coardei la un arc permite utilizatorului sa gaureasca mai eficient si mai rapid.

Fiind utilizate pentru a aprinde focul aceste instrumente au fost utilizate si petru prelucrarea lemnului din perioada aceasta. Sunt si dovezi ca au fost utilizate si pentru a prelucra piatra sau pentru interventii stomatologice.

Arheologii au gasit un mormant in Pakistan care dateaza din vremea civilizatiei din Valea Indului. Mormantul are 9 trupuri de adulti cu unsprezece dinti care au urme de operatiuni stomatlogice realizate prin forare cu ajutorul bormasinii de mana.

Sunt si hieroglife egiptene care descriu utilizarea instrumentelor de tamplari dar si de constructori. O dovada foarte veche a utilizarii insturmentelor in Egipt dateaza din anul 2500 a. Ch.Utilizarea acestor bormasini pe baza de arcuri s-a raspandit pe o scara foarte larga in Europa, Asia si America de Nord.

Aceste tipuri de bormasini sunt utilizate si in prezent sub o forma mai moderna si electromecanica avand mai multe marimi si diverse caracteristici de performanta. Va recomandam ca atunci cand cumparati o bormasina sa solicitati si sfatul unui expert pentru a cumpara ceea ce trebuie.

NO COMMENTS