Metode de preventie a ingalbenirii dintilor

0
Share Button

Metode de preventie a ingalbenirii dintilorO ingiena orala buna ce cuprinde perierea de minim doua ori pe zi, folosirea atei dentare, a apei de gura si a produselor pentru albire. In cazul in care nu aveti posibilitatea sa va curatati dintii dupa masa si sa clatiti gura pueti lua o guma.

Evitati antibioticele care provoaca discromii ale dintilor. Renuntati la fumat. Evitati consumul de alimente care pot sa pateze dintii sau care contin substante cromogene.

Dupa ce consumati acest tip de alimente sau bauturi, se recomanda sa va clatiti gura cu apa. Evitati consumul de dulciuri mai ales de dulciuri dure. Sunt si metode de albire a dintilor care pot sa fie foarte eficiente daca le aplicati cu perseverenta.

optimizare seo Brasov

In momentul in care consumati diverse bauturi carbogazoase si alimente cu continut ridicat de zahar pe timpul zilei, smaltul va fi expus unei cantitati mari de acizi nocivi. Bombonelele de tuse sau dropsurile cu menta pentru o respiratie proasapta pot sa para inofensive dar si acestea pot sa contribuie la aparitia sau la agravarea cariilor.

De asemenea, medicii stomatologi va recomanda sa luati o pauza la minim 3 ore intre momentele in care consumati bauturi sau alimente care sunt bogate in glucide.

Se recomanda sa consumati dulciuri dupa masa deoarece productia de saliva din momentul ingerarii poate sa curete acizii, zaharul si bacteriile pe suprafata dintilor. Este interzis categoric sa consumati  dulciuri inainte sa adormiti, pentru ca in timp ce dormiti saliva produsa este mai putina.

Pentru a mentine zambetul frumos se recomanda sa spalati dintii dupa masa si sa folositi si ata dentara sau sa mestecati gume fara zahar. Se recomanda sa terminati masa cu mere. Acestea au un efect similar cu cel al curatarii danturii cu o periuta. Legumele si fructele previn inflamarea gingiilor.

Mestecatul gumei care au efecte de albire este o masura pentru preventia  petelor dentare utilizata dupa ce consumati tutun sau cafea. Pasta pentru dinti cu efecte de albire e produsul care da rezultate pe termen lung din optiunile care sunt disponibile pe piata. Sunt si produse care au efecte secundare sau care afecteaza gingiile si tesuturile moi din cavitatea bucala si de aceea va fi necesar sa consultati un specialist in prealabil.

In cazul in care colorarea dentara nu este foarte grava va puteti trata dintii acasa mai ales pe cei care au cauze consumul alimentelor care pateaza. Chiar si stomatologul poate sa va faca anumite substante pentru albire dentara.

Tratamentul pe care il aplicati in cabinete dentare depinde si de cauza care determina modificarea culorii dintilor. Acesta va ajuta sa va pastrati dantura sanatoasa si durabila.

Perierea corecta a danturii este de 3 ori pe zi si folosirea atei dentare se recomanda de minim 2 ori zilnic si folosirea apei care contine solutii cu fluor neutre.

optimashop.ro

Perierea dupa ce se consuma alimente sau bauturi care contin substante cromogene si utilizarea pastelor de dinti pentru albirea dintilor si a gumei de mestecat cu particule pentru albire se recomanda in cazul in care se doreste aplicarea unui tratament simplu si nespecializat fara a cere parerea unui stomatolog.

NO COMMENTS