Monitoarele pentru gaming pe consola

0
Monitoarele pentru gaming pe consola
optimashop.ro
Share Button

Monitoarele sunt concepute in general pentru a fi folosite ca si display-uri pentru computere.

Dar, prin “computer” trebuie sa intelegem un termen mult mai larg. Pentru scopurile testelor precum si ale datelor pentru review-uri si articole de pe internet, acest termen inseamna pur si simplu Desktop PC. Pentru monitoare led second hand, intra pe DiablosComputer.ro.

In majoritatea review-urilor de pe internet, o parte importanta o constituie atentia acordata comportamentului in gaming, al unui anumit monitor. Si asta nu doar pentru ca cei care fac review-ul respectiv ar fi interesati de acest lucru in mod deosebit, dar utilizatorii care citesc articolele sunt interesati cu siguranta.

Dar, cu toate astea, nu toti utilizatorii care citesc review-uri despre monitoare sunt interesati de gaming-ul pe pc, nu se joaca pe un PC. Acestia folosesc consolele special concepute pentru jocuri.

Consolele moderne, asa cum ar fi Xbox One a celor de la Microsoft sau Playstation 4 de la Sony, aduc standardul de gaming pe PC la un nivel comun, accesibil tuturor utilizatorilor, la preturi mult mai mici decat cele pe care acestia ar fi nevoiti sa le plateasca pentru achizitia unui computer high-end, capabil de a rula jocurile de ultima generatie.

De aici si interesul multor utilizatori ce prefera consolele, pentru monitoarele de gaming.
Ar trebui sa-mi cumpar un monitor de 120+ Hz?

Rata de refresh pe majoritatea monitoarelor disponibile in comert, este in general limitata la maxim 60Hz. Aceasta poate reprezenta un soc pentru unii, deoarece putem gasi televizoare (lcd) cu rate de refresh mult mai mari (120Hz, 240Hz sau chiar mai mari).

Aceste rate de refresh sunt de obicei obtinute prin folosirea unei anumite interpolari sau asa numita “tehnica de duplicare a frame-urilor”, asta insemnand ca exista 60 de frame-uri unice (60 fps la o rata de refresh de 60Hz). Duplicarile ulterioare sunt create intr-un mod artificial, asa numitele frame-uri intermediare.

Aceasta tehnologie poate face ca miscarea de pe ecran sa para mai lina, intr-un mod artificial, dar este complet diferita de experienta vizualizarii a 120 de cadre (frame-uri) pe secunda reale.

Chiar si pe unele televizoare rare sau unele monitoare destul de scumpe concepute pentru gaming, ce suporta o rata de refresh nativa de 120 Hz sau chiar mai mult, aceasta nu va putea fi afisata fizic pe ecran, deoarece consolele sunt limitate din punct de vedere hardware la 60 de herti.

In concluzie, frame-rate-ul pe console va fi si el de maxim 60 (cadre pe secunda). De aceea, pentru gamingul pe consola, nu este recomandat un monitor ce suporta mai mult de 60 Hz, unul cu o rata de refresh mai mare va functiona fara probleme, dar nu va va ajuta cu nimic, in schimb va fi mult mai scump.

In contrast, gamerii profesionisti de pe pc sau mai bine zis cei competitivi, prefera oricand monitoare cu rate de refresh de 120Hz si chiar peste. Acestia doresc in general sa ruleze jocurile la cele mai multe fps posibile (cadre pe secunda) si in acelasi timp, cu setari de calitate foarte inalte (ce pot fi setate din optiunile interne ale jocului).

optimizare seo Brasov

NO COMMENTS