Nokia Lumia 625 – interfata utilizator

0
Nokia Lumia 625 – interfata utilizator
Share Button

Este binecunoscut faptul ca touchscreen-ul Nokia Lumia 625 este unul dintre cele mai bune ecrane tactile pe care Nokia le-a produs de-a lungul timpului. Un astfel de touchscreen Nokia Lumia 625 poate fi achizitionat, la un pret extrem de avantajos, de pe Accesoriigsm.ro, unul dintre cele mai bune magazine online de accesorii gsm din tara.

In cele ce urmeaza vom vorbi despre smartphone-ul Nokia Lumia 625, punand accentul pe inerfata de utilizator.

Ca de obicei, Nokia a avut mare grija sa adauge cat mai multa valoare posibila telefoanelor Lumia cu Windows, avand in vedere constrangerile impuse de Microsoft. Si din moment ce Microsoft nu permite particularizari ale interfetei de utilizator, adaugarea valorii se limiteaza la furnizarea de aplicatii si servicii exclusive.

Nokia Lumia 625 vine cu actualizarea Amber preinstalata, insa acest lucru nu schimba foarte mult experienta utilizatorului. Aceasta actualizarea adauga cateva caracteristici precum suport radio FM si un nou obiectiv foto, insa in rest totul este la fel ca la versiunile precedente. In mod bizar, Nokia Lumia 625 nu vine cu asa-numitul Glance Screen, disponibil cu actualizarea Amber, care arata ceasul si unele notificari in timpul in care telefonul este blocat. Ecranul blocat afiseaza ora si data curenta si arata evenimente din calendar, e-mailuri si apelurile nepreluate.

Exista un nivel rezonabil de flexibilitate si functinalitate pentru ecranul blocat – serviciile Live Apps permit aplicatiilor sa afiseze notificari si imagini. Putem seta o aplicatie care sa afiseze notificari mari (detailed status) si inca 5 aplicatii care sa ne arate mai putin (quick status).

Wallpaper-ul pentru ecranul blocat poate fi, de asemenea, controlat de catre aplicatii – putem lasa player-ul pentru muzica sa schimbe imaginea de pe ecran, atunci cand acesta este blocat, inlocuind-o cu coperta albumului din care face parte melodia pe care o ascultam sau putem lasa una din aplicatiile instalate sa ne aleaga imaginea. Interfata de utilizator moderna este o grila verticala de asa-numite „Live tiles”, care pot fi reordonate in orice mod dorim. Aproape orice poate fi fixat pe ecranul de start: aplicatii, contacte, pagini web si multe altele.

Windows Phone 8 ne permite sa redimensionam aceste „Live tiles”. Dupa o simpla atingere urmata de tinere vom primi un alt buton care ne ajuta sa realizam redimensionarea. Putem opta pentru un sfert din dimensiunea normala, pentru dimensiune normala sau pentru cea dubla. In cazul in care o selectam pe cea mai mica, acele „Live tiles” vor aparea doar ca iconite statice (asa cum se prezinta acestea in meniul obisnuit).

optimashop.ro

Cele mai multe dintre aceste „Live tiles” afiseaza informatii relevante precum data curenta, evenimente din calendar care urmeaza sa se petreaca, apeluri nepreluate, e-mailuri si mesaje necitite si multe altele (aplicatiile de tip „parte terta” fac si ele acest lucru). Tile-ul Marketplace afiseaza numarul actualizarilor disponibile, in timp ce tile-ul Pictures indeplineste functia esentiala de realizare a slideshow-ului de fotografii.

Cei care sunt interesati de achizitionarea unui touchscreen Nokia Lumia 625 sau de alte accesorii din gama Nokia pot accesa cu incredere magazinul online de accesorii gsm www.accesoriigsm.ro .

optimizare seo Brasov

NO COMMENTS