Reguli de utilizare a sculelor electrice profesionale

0
Reguli de utilizare a sculelor electrice profesionale
optimizare seo Brasov
Share Button

Se stie ca in zilele noastre indiferent ca detinem o firma care executa lucrari de amenajari interioare,sau de constructii, fabricarea obiectelor de mobilier sau orice alt domeniu, si chiar si acasa avem nevoie de scule electrice profesionale. Acestea nu mai sunt in zilele noastre un lux ci o necesitate.

In momentul in care detinem astfel de scule, daca vrem sa dam dovada de profesionalism trebuie sa stim ca sunt  cateva reguli de utilizare sculelor electrice profesionale. Mai jos o sa va prezint cateva dintre aceste reguli:

Regula nr. 1. Tot timpul trebuie sa folosesti  unealta care se potriveste cel mai mult sarcinii pe care o ai de indeplinit si incearca sa nu o folosesti in exces pentru ca atunci, poate deveni periculoasa. In cazul in care nu detii o anumita unealta, sa  nu improvizezi niciodata ci achizitioneaza-ti una.

Odata cu aceasta vei primii informatii  referitoare la specificatiile uneltei si vei primi si un manual de utilizare de unde poti sa te cum documentezi  cum sa iti desfasori activitatea cu noua unealta in cele mai bune si totodata in cele sigure conditii.

Regula nr. 2. Citeste cu atentie manualul de utilizare al uneltei. Odata cu citirea atenta a instructiunilor de utilizare, te asiguri ca ai invatat tot este necesar sa stii despre unealta electrica achizitionata si poti, de asemenea, sa primesti si cateva sfaturi suplimentare inainte de a te apuca de lucru.

Regula nr. 3. Trebuie ca degetele sa fie tinute la distanta de butonul de intrerupere On/Off. Majoritatea sculelor electrice sunt concepute astfel pentru a nu se porni accidental insa, trebuie sa fii foarte atent in continuare sa nu apesi din greseala pornire/oprire in timpul in care tii masina in mana.

Regula nr. 4.  Deconecteaza  de fiecare data sculele electrice atunci cand nu le folosesti. Comoditatea de a nu deconecta sculele electrice in momentul in care nu le mai utilizezi te poate costa scump deoarece se pot produce fel si fel de accidente de munca, asa ca pentru cateva secunde in care deconectezi unealta, nu se merita sa risti.

Regula nr. 5. Trebuie sa ai grija de cablul de incarcare. Acesta nu trebuie infasurat dupa unelte si nici nu trebuie sa tragi unealta de cablu atunci cand o muti dintr-un loc in altul. In cazul in care cablul are mici zgarieturi sau este usor deteriorat atunci il poti izola cu banda adeziva, dar in cazul in care este taiat sau rupt atunci trebuie schimbat.

Regula nr. 6. Trebuie sa verifici periodic sculele electrice. In cazul in care uiti sa verifici uneltele in mod regulat, ele pot sa devina periculoase pentru ca se pot strica si tu daca nu verifici unealta la timp nu observi decat atunci cand din pacate este prea tarziu.

Regula nr. 7.Trebuie ca locul in care lucrezi si iti tii sculele sa fie tot timpul curat. Daca lucrezi intr-un spatiu murdar si totodata aglomerat, sansele de a te accidenta grav cresc considerabil. Inca un lucru important este sa, fii sigur ca dispui de lumina necesara pentru a iti desfasura activitatea fara riscuri.

Regula nr. 8. Trebuie tot timpul sa porti echipament de protectie cand intrii in contact cu sculele electrice. In momentul in care esti porti casca de protectie, manusi, ochelari de protectie pentru ochi, dopuri de ureche/casti de protectie pentru urechi, cizme sau bocanci cu bombeu metalic atunci poti spune ca esti imbracat adecvat.

Regula nr. 9. Lucreaza cat de mult poti la sol, iar in cazul in care esti nevoit sa urci pe o scara trebuie sa fii sigur ca aceasta este asezata pe o suprafata dreapta. Este recomandat ca in aceasta situatie sa mai fie cineva langa tine.

Regula nr. 10. Sculele trebuie depozitate intr-un loc in care copii nu au acces la ele, deoarece curiozitatea ii poate determina sa se joace si sa se accidenteze cu acestea.

optimashop.ro

Ultima si cea mai importanta regula ar fi sa tineti cont de toate regulile enumerate mai sus pentru a putea lucra in cele mai bune si sigure conditii. Daca urmati aceste reguli, cu siguranta nu aveti nici un risc de accidente de munca .

NO COMMENTS