Sfaturi utile pentru afacerile in care cumparam teren

0
Sfaturi utile pentru afacerile in care cumparam teren
Share Button

Atunci cand cumparam teren suntem adesea foarte entuziasmati de o asemenea proprietate pe care intentionam sa o achizitionam, insa nu trebuie sa ne lasam ghidati de sentimente si sa nu ne grabim.

Oricat de siguri am fi in momentul in care decidem sa cumparam teren avem, totusi, nevoie sa facem o analiza temeinica si detaliata a tuturor informatiilor de care dispunem in legatura cu el.

Nu trebuie sa uitam ca mai intai trebuie rezolvate anumite aspecte preliminare care sa nu se dovedeasca ulterior probleme prea dificile. Cei care cumpara teren au nevoie de siguranta accesului la noua lor proprietate. Daca terenul este cumparat la o licitatie, timpul e un aspect ce trebuie luat in considerare, caci perioada alocata inscrierii este limitata.

optimizare seo Brasov

Acest drept trebuie folosit fara ingradire si fara a se solicita achitarea unei taxe anuale. Eventualele conflicte cu vecinii sau cu autoritatile locale pot pune bete in roate oricarui proprietar care doreste sa demareze o constructie pe un teren sau sa benefcieze pe deplin de facilitatile oferite de el.

Pregatirea si amenajarea unui teren de catre noul proprietar poate fi un proces profitabil in plan financiar, in cazul in care pe terenul respectiv  se afla multi copaci sau alte resurse naturale (eventual minerale) ce pot fi exploatate. O buna cunoastere a posibilitatilor oferite de un teren poate rezulta in obtinerea unor sume importante de bani din vanzarea unor asemenea materiale.

Atunci cand un teren este pregatit, procesul rezulta in acumularea unui exces de pamant si pietris, in special in cazul in care pe el au existat constructii dezafectate. Daca nu esti dispus sa rezolvi problema amenajrii terenului, o discutie cu vanzatorul este utila in acest sens.

Pentru a ne proteja cat mai bine de eventualele riscuri la care terenul cumparat este expus putem incheia o asigurare, ea fiind obligatorie in unele cazuri in care contractam un imprumut de la o banca pentru achizitionarea lui.

Desi asistenta juridica a unui avocat si/sau notar este necesara in asemenea cazuri, cumparatorul unui teren trebuie sa cunoasca bine termenii folositi intr-un contract de vanzare-cumparare.

O lista cu nelamuririle si intrebarile pe care citirea contractului le creeaza este utila si poate fi discutata cu expertii in domeniu. O colaborare buna cu autoritatile locale este, de asemenea, necesara, caci noul proprietar trebuie sa urmareasca indeaproape procesul eliberarii actelor si autorizatiilor solicitate.

Timpul inseamna bani si in acest domeniu. Asadar, cunoasterea termenelor legale de eliberare a autorizatiilor si termenul de depunerere a eventualelor contestatii trebuie cunoscute in detaliu, ele fiind specificate in legislatie. Un avocat cu experienta in domeniu va oferi cele mai bune sfaturi unui cumparator.

El te poate ghida si orienta cel mai bine prin detaliile legislative pe care, altfel, ai putea sa le ignori. Un avocat bine informat are capacitatea de a verifica istoricul unui teren, inclusiv problemele aparute in trecut, aici fiind incluse inundatiile, incendiile si, in unele cazuri, alunecarile de teren.

Abia dupa ce acesti pasi sunt urmati un cumparator poate trece la urmatoarea etapa a procesului: cumpararea terenului si demararea proiectului pe care el il are in vedere pentru obtinerea unui profit.

optimashop.ro

NO COMMENTS