Smartphone-urile Nokia cu sistem de operare Android Nougat

0
Smartphone-urile Nokia cu sistem de operare Android Nougat
Share Button

Potrivit ultimelor zvonuri, 2 smartphone-uri de top sub brandul Nokia, produse de catre compania finlandeza HMD Global, ar putea sa ajunga foarte curand pe piata. Esti interesat de reparatii Nokia? Intra pe Service-Gsm.ro.

Leak-ul sugereaza ca aceste 2 modele vor avea dimensiunile ecranelor de 5.2 si respectiv 5.5 inch, cu o rezolutie quad hd (de 4 ori full hd) si certificare IP 68, ceea ce inseamna ca vor fi foarte rezistente la apa si la praf, exact ca si Samsung Galaxy S7 Edge sau Galaxy S7 simplu.

Potrivit unui raport al Gizmo China, telefoanele vor dispune de noul procesor de la Qualcomm, Snapdragon 820 si vor avea noua interfata Z-Launcher Ui, bazata pe Android 7.0 Nougat. Telefoanele vor fi construite in intregime din metal, potrivit unui raport al Nokia Power User si amandoua vor avea display-uri de tip OLED.

optimizare seo Brasov

De asemenea, pe aceste 2 modele va fi prezent si un nou senzor de amprenta, ce va functiona si el cu Android 7.0 Nougat. Conform declaratiilor companiei acest senzor va fi “unul dintre cele mai senzitive produse vreodata, bazat si construit pe research-ul extensiv al Nokia”.

Nokia Power User dezvaluie totodata ca lansarea celor 2 smartphone-uri, este planuita a avea loc catre sfarsitul anului 2016, dar data de lansare oficiala va fi in stransa legatura sau daca vreti dependenta, de o testare prealabila amanuntita a acestor device-uri.

In cazul in care acestea nu se vor ridica la inaltimea cerintelor, probabil ca data de lansare se va amana, catre inceputul anului 2017.

In luna Mai a acestui an, Nokia a declarat ca a ajuns la o intelegere ferma cu cei de la HMD Global, acordand acestora o licenta ce permite crearea de smartphone-uri si punerea la dispozitie a acestora pe piata, sub brandul Nokia. Aceasta intelegere va avea o valabilitate de 10 ani, cu posiblitatea de extindere dupa aceasta perioada.

Nokia dupa cum bine stiti, era liderul global in productia de telefoane mobile, dar a fost detronata intre timp de Apple si Samsung.

Compania finlandeza a luat o decizie proasta, prin faptul ca a decis sa aleaga platforma Windows Phone pentru device-urile produse, iar compania a fost nevoita sa-si vanda in cele din urma business-ul cu smartphone-uri, catre rivala Microsoft. Veniturile obtinute din aceasta afacere, s-au ridicat la 7.2 miliarde de dolari, in 2014.

In concluzie, se pare ca cei de la Nokia si-au invatat lectia in ceea ce priveste platforma Windows Phone, iar acum au ales in sfarsit sa treaca la Android, anuntand ca toate device-urile ce se vor produce sub acest brand, nu vor mai fi unele cu Windows ci cu sistem de operare Android.

Nu stim cum vor functiona aceste telefoane de la Nokia, cu sistem de operare Android, dar cu siguranta o vor face mai bine decat daca ar fi avut sistemul Windows Phone.

Chiar daca cei de la Nokia fac primii pasi in implementarea Android pe device-urile lor, telefoanele vor fi testate foarte bine inainte de a fi lansate oficial, pentru ca utilizatorii sa nu se confrunte cu bug-uri majore, imediat dupa lansare.

optimashop.ro

NO COMMENTS