Stii ce ai de facut daca ti se restarteaza telefonul?

0
Stii ce ai de facut daca ti se restarteaza telefonul?
Share Button

In anul 2016 fiecare dintre noi detinem cel putin un telefon mobil inteligent, sau un smartphone asa cum le spun majoritatea, deoarece aceste telefoane au devenit incetul cu incetul o necesitate pentru oameni.

Pe piata sunt telefoane inteligente atat de la producatori de renume (Samsung, Apple, Sony, HTC si altii) dar si de la producatori mai putin cunoscuti insa aici nu mai dau nume pentru a nu face antireclama.

Ei bine, indiferent de marca si modelul telefonului, acestea pot sa intampine anumite probleme de functionare. Pe langa problemele care pot sa apara din cauza utilizatorilor si din cauza neglijentei lor, pot sa apara si anumite probleme de ordin tehnic cum ar fi faptul ca telefonul se restarteaza sau se blocheaza, sau ca bateria se descarca foarte rapid.

Aceste probleme apar atat in cazul in care detii un telefon cu sistemul de operare Android, cat si daca ai un telefon cu sistemul de operare iOS.

In cazul in care si telefonul tau are astfel de probleme, in continuare vei avea prezentate cateva sfaturi pentru a-ti rezolva singur problemele telefonului. In cazul in care nici aceste sfaturi nu iti vor fi de folos, trebuie sa apelezi cu incredere la un service telefoane.

Totusi, prima data ar fi bine sa urmezi urmatorii pasi, pentru ca sunt sanse sa iti rezolvi singur problema. In continuare iti voi prezenta cativa pasi de urmat:

1.    Trebuie verificata versiunea sistemului de operare si facut un update. Indiferent de sistemul de operare este recomandat ca telefonul sa-ti fie updatat pentru ca fiecare versiune noua de soft va aduce imbunatatiri  sistemultui de operare, iar problemele existente pana la update vor fi remediate prin doar cateva atingeri.

optimashop.ro

2.    Trebuie sa verifici sa nu fie conflicte intre aplicatiile instalate. Se intampla de multe ori ca unele aplicatii instalate sa ingreuneze functionarea sistemului de operare, iar in acest caz ar fi indicat sa dai telefonului o revenire la setarile din fabrica. Sunt multe cazuri in care dupa resetare telefonul va functiona ca unul nou, deci nu trebuie facut altceva decat un backup pentru cele mai importante informatii iar apoi sa iti resetezi telefonul.

3.    In cazul in care pentru iPhone ai facut jailbreak si dupa aceea ai instalat modificari ale sistemului, este foarte posibil ca din aceasta cauza telefonul sa nu se afle la parametrii optimi de functionare.

4.    Daca sistemul de operare al telefonului este Android iar telefonul este rootat si ai pe dispozitiv instalat un firmware custom, este foarte posibil ca din aceasta cauza telefonul sa se blocheze destul de des, sa se descarce rapid bateria sau telefonul sa se restarteze singur.

Dupa cum spuneam acestia ar fi cativa pasi de urmat in cazul in care telefonul tau intampina anumite probleme de functionare cum ar fi restartarea sau blocarea.

In cazul in care urmezi sfaturile mentionate anterior, iar telefonul tau nu isi revine, atunci cu siguranta trebuie sa apelezi la un service gsm, pentru ca acolo sunt angajati experti care se confrunta des cu astfel de situatii si au o rezolvare pentru orice tip de problema aparuta la orice model de telefon.

optimizare seo Brasov

Inainte de a apela la un astfel de service, ar trebui sa ceri pareri de la cunoscuti pentru a apela la un service cat mai serios si cat mai profesionist deoarece vrei ca telefonul tau sa nu mai intampine probleme pe viitor.

NO COMMENTS