Tipuri de display-uri pentru telefoanele Allview

0
Share Button

Marca Allview este un o companie romaneasca din domeniul telefoniei mobile care nu produce telefoane sau tablete, ci cumpara diferite smartpone-uri din China pe care aplica apoi sigla companiei. Cei de la Allview se ocupa de optimizarea sistemului de operare si de personalizarea acestui sistem pentru utlizatorii romani.

Unul din cele mai noi modele de telefoane Allview este X3 Soul. Acesta este realizat din metal in proportie de circa 89%, fiind un telefon unibody ceva mai subtire decat un creion. Display-ul este de 5,5′ HD Amoled.

Dispozitivul ofera o rezolutie de 1280×720 px. Grosimea touchscreen-ului a fost semnificativ redusa datorita unei tehnologii OGS, iar GorillaGlass 3 reprezinta o sticla care aduce un plus de rezistenta la socuri mecanice si zgarieturi. Marginile telefonului sunt oblice, iar spatele este usor curbat, asigurand o priza foarte buna in mana utilizatorului. Aspectul estetic este remarcabil.

Alte doua noi smartphone-uri din gama E, sunt Allview E4 şi Allview E4 Lite. Cele doua telefoane au un design elegant, acest lucru datorandu-se ramei metalice, iar display Allview  de 5 inch are o rezolutie de 1280 x 720 pixeli. Acesta are la baza tehnologia ON-CELL care permite introducerea touchscreen-ului in structura LCD-ului.

Referitor la tehnologiile pe care le foloseste compania Allview trebuie retinut ca aceasta imbina tehnologia Amoled folosita la unele telefoane din portofoliul companiei cu cea LCD. Allview foloseste tehnologia Amoled pe multe smartphone-uri avansate. Aceasta tehnologie nu are nevoie de surse de lumină pentru a reda culorile şi de aceea are marele avantaj al unui consum mult mai redus de energie.

Pentru aceasta sunt folosiţi diversi polimeri organici, care generează singuri lumină atunci când primesc curent electric. Neavand nevoie de o sursa de lumina din spate, aceasta tehnologie permite realizarea de ecrane mult mai subtiri, ajungandu-se la o grosime mult mai mica a telefoanelor pe care acestea sunt instalate.

Marile dezavantaje la aceste display-uri sunt, in primul rand, faptul ca acestea suprasatureaza culoarea verde, nuantele rosu si albastru nemaifiind la fel de vii, si in al doilea rand, calitatea acestora se degradeaza in timp dupa cateva mii de ore de functionare. De aceea si costurile de productie sunt mai ridicate in cazul folosirii tehnologiei Amoled.

optimizare seo Brasov

In concluzie ecranul Amoled are un consum redus de energie, permite realizarea unor dispozitive mai subtiri si ofera un contrast mai ridicat.

In contrast cu Amoled, tehnologia LCD are nevoie de lumina pentru a putea ilumina pixelii si a crea culorile. Ecranul telefonului este compus in aceasta situatie din mai multe straturi de sticla. Intre aceste straturi se afla un singur strat de cristale lichide.

Cele mai avansate ecrane LCD redau cu cea mai mare acuratete culorile, insa de regula producatorii calibreaza LCD-urile pentru a afisa nuante mai slabe ale unor culori, in scopul reducerii consumului de energie.

optimashop.ro

Aceasta tehnologie are marele avantaj al unei durate lungi de viata pastrandu-si performantele ridicate chiar si dupa cateva mii de ore de functionare. Consumul de energie in schimb este mult mai mare comparativ cu ecranele Amoled. LCD are o durata mai lunga de viata, ofera o acuratete mai mare a culorilor si are un pret mai mic.

NO COMMENTS