Uniunea Europeana impune echipamentul obligatoriu pentru ferma de animale

0
aparat-de-muls-vacile-la-ferma
Share Button

O ferma de animale, in speta de vaci, trebuie sa aiba in dotare cateva echipamente sau utilaje necesare ingrijirii in bune conditii, hranirii adecvate si mentinerii curateniei in cadrul sau. Pentru ca orice fermier din zootehnie stie cu exactitate ce are de facut pentru a ajunge la profitul urias, utilarea cu diverse utilaje moderne se realizeaza inca de la inceputul afacerii.

aparat-de-muls-vacile-la-ferma

Normele Uniunii Europene obliga printre altele, ca orice fermier sa detina o mulgatoare sau mai multe, in functie de numarul de animale pe care il are afacerea sa., explicand clar ca efortul fizic al celui care mulgea altadata nu mai exista practic, el fiind preluat de aparat, iar procesul de mulgere devenind mult mai igienic decat daca este efectuat manual. Timpul de mulgere scade vertiginos, iar daca ferma are si un numar mare de animale, atunci viata fermierului este usurata mult.

Exista unele echipamente de muls care pot fi utilizate la mulsul oricarui animal, fie capra, vaca sau oaie, dar depinde de caracteristicile sale, de pretul de achizitie. De asemenea, unii dintre fermieri ar putea spune ca prefera sa le mulga manual, ca nu au un numar prea mare de vaci si ca ar consuma energie electrica multa, iar profitul nu ar mai exista in aceste conditii. Totusi acestia se inseala, deoarece ferma moderna inseamna lapte de calitate, sanatos, care poate fi vandut, iar cel muls manual nu mai este deloc acceptat pe piata de catre regulile europene. Preturile de achizitie a unei mulgatoare nu sunt enorme, nu fac o gaura in buget, cum s-ar spune, si aparatul poate fi considerat o investitie in viitor, cand numarul de animale va creste, cu siguranta.
mulsul-vacilor-cu-aparate

In achizitionarea unei mulgatori trebuie sa se tina cont de magazinul de unde se va face shopping, dar si de unele criterii pentru ca aparatul cumparat sa fie unul potrivit nevoilor fermierului. Dintre aceste criterii pot fi mentionate urmatoarele:

  • Numarul de posturi (un singur post mulge 8 vaci in aproximativ o ora, iar daca ferma detine circa 100 de animale, atunci este necesar sa existe mai multe aparate cu multiple posturi pentru ca timpul de recoltare a laptelui sa fie tot mic);
  • Motorul este piesa ce actioneaza mulgatoarea, pentru ca laptele sa fie scos din ugere protejand vaca;
  • Capacitatea de stocare (bidoane, canistre mari care depoziteaza laptele muls);
  • Pompa si capacitatea acesteia (multe dintre modele au o pompa de vid de tip uscat, cu o pulsatie pneumatica, ce obtine rezultate extrem de bune);
  • Fiabilitatea si ergonomia (e bine sa se opteze pentru modelele cu opritor la refulare, pentru ca laptele sa nu intre inapoi din canistra in tancul vacuum; igienizarea sa se faca corect cu ajutorul periilor speciale; sa aiba roti pentru a putea fi transportat mai usor dintr-un loc in altul.

Pentru cei care doresc sa-si utileze fermele cu echipamente moderne, cerute de reglementarile in vigoare ale legislatiei Uniunii Europene, le pot gasi pe rafturile magazinului online Inoxcenter.ro, acolo unde pot beneficia de o multime de avantaje, precum: varietate larga de modele de mulgatoare (Double Milka, Galaxy, Milee), comanda usoara si rapida din cativa pasi doar, transportul gratuit.

NO COMMENTS