Obiceiuri funerare nordice

0
optimizare seo Brasov
Share Button

Obiceiuri funerare nordicePrin colaborarea cu o firma de transport funerar am realizat acest articol in care va prezentam obiceiurile funerare nordice.

Inmormantarile norvegiene sau obiceiurile de inmormantare ale varstei Vikingilor Norsemenii nord-germanici (scandinavi din perioada medievala timpurie) sunt cunoscuti atat din arheologie, cat si din conturi istorice, cum ar fi sagetile islandeze, poezia veche norvegiana si, in special, din povestirea lui Ahmad ibn Fadlan.

In toata Scandinavia, exista numeroase tumulii ramase in cinstea regilor vikingi si capeteniilor, in plus fata de runere si alte memorii. Cativa dintre cei mai notorii sunt la cimitirul din Borre, in Norvegia, la Birka in Suedia si Lindholm Høje si Jelling in Danemarca.

O traditie proeminenta este aceea a inmormantarii navei, unde decedatul a fost asezat intr-o barca sau o corabie de piatra si a oferit ofrande grave in conformitate cu statutul si profesia sa pamanteasca, uneori inclusiv cu sclavi sacrificati. Ulterior, gramezi de piatra si de sol au fost asezate, de obicei, deasupra ramasitelor, pentru a crea un tumul.

Bunuri grave din mormantul völva din Köpingsvik, Öland, Suedia. Exista o bagheta de fier de 82 centimetri (32 in) cu detalii de bronz si un model unic al unei case pe partea de sus. Aceste descoperiri sunt expuse in Muzeul de Istorie Suedeza, Stockholm.

Era obisnuit sa lasi cadouri cu decedatul. Atat barbatii cat si femeile au primit bunuri grave, chiar daca cadavrul urma sa fie ars pe un pir. Un Norseman ar putea fi, de asemenea, inmormantat cu un iubit unul sau casa thrall, sau incinerate impreuna pe un pyre funerare.

Valoarea si valoarea bunurilor depind de grupul social din care provine moartea. [1] A fost important sa ingropati mortii in mod corect, astfel incat sa se poata alatura vietii de dupa moarte cu aceeasi stare sociala pe care a avut-o in viata si sa evite sa devina un suflet fara adapost care a ratacit vesnic.

Mormantul obisnuit pentru un sclav nu era, probabil, decat o gaura in pamant.  Probabil sclavii au fost ingropati in asa fel incat sa se asigure ca nu se mai intorceau sa-i bantuie pe stapanii lor si ca ar putea fi de folos pentru stapanii lor dupa ce au murit.

Sclavii au fost uneori sacrificati pentru a fi folositori in viata viitoare. Un barbat liber primea de obicei arme si echipament pentru calarie. Un artizan, cum ar fi un fierar, ar putea primi intregul sau set de instrumente. Femeile aveau bijuterii si, adesea, aveau instrumente pentru activitati feminine si de uz casnic.

Cea mai somptuoasa inmormantare vikinga descoperita pana in prezent este inmormantarea navei Oseberg, care a fost pentru o femeie (probabil o regina sau o preoteasa) care a trait in secolul al IX-lea.

Decedatul era incinerat in interiorul unei nave de piatra. Imaginea prezinta doua dintre navele de piatra de la Badelunda, langa Västerås, Suedia.

O inmormantare Vikinga era o cheltuiala considerabila, dar nu se considera ca au fost irosite bunurile si mormintele. Pe langa faptul ca a fost un omagiu fata de decedat, mormintele ramaneau ca un monument al pozitiei sociale a descendentilor.

optimashop.ro

Clanurile norvegiene deosebit de puternice puteau sa-si demonstreze pozitia prin capace de mormant monumentale. Cimitirul de la Borre din Vestfold este, de exemplu, legat de dinastia Yngling are mari tumuli car prezinta nave de piatra.

NO COMMENTS